Književnik Balša Brković u Umjetničkom klubu “smART Café”

S namjerom da doprinese promociji i valorizaciji radova umjetničkih stvaralaca svih formi, Umjetnički klub “smART Café” nastavlja sa organizovanjem likovnih izložbi, promocija knjiga, te gostovanja kako lokalnih, tako i umjetnika iz susjednih država. U tom smislu za utorak, 23. aprila 2019. godine, u 20 časova, a povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i u okviru manifestacije “Noć knjige”, najavljuje druženje sa književnikom i kolumnistom Balšom Brkovićem.

Balša Brković je rođen 1966. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Odsjeku za opštu književnost i teoriju književnosti.

Objavio je pet knjiga poezije, Konji jedu breskve (Pegaz, Beograd, 1985), Filip boje srebra (CDNK, Podgorica, 1991), Rt Svete Marije (Aurora, Zagreb, 1993), Contrapposto (Dignitas, Cetinje, 1998) i Dvojenje (DUKS, Podgorica, 2001); knjigu priča Berlinski krug (Prosveta, Beograd, 2008) i dva romana, Privatna galerija (Durieux, Zagreb, 2002) i Paranoja u Podgorici (Vijesti, Podgorica, 2010), koji je nagrađen “Miroslavljevim jevanđeljem” kao najbolja knjiga proze u Srbiji i Crnoj Gori 2001–2003.
Balša Brković se bavi i pozorišnom kritikom. Kolumnista je i urednik dodatka “Art” dnevnog lista “Vijesti”.

S obzirom da su tema ovogodišnje “Noći knjige” omiljeni junaci iz svijeta knjige i stripa, posjeta Balše Brkovića, koji će te večeri biti zadužen i za biranje muzike, će za sve zainteresovane biti prilika da sa njim u “smART café” – u porazgovaraju o likovima koji su obilježili njegovo djetinjstvo i uticali na formiranje njegovog umjetničkog ukusa, kao i odgovornosti izdavača i medija za formiranje i razvoj čitalačke publike kao baze svake snažne i dinamične književne scene.