Omladinski kamerni orkestar Međunarodne organizacije turske kulture – TURKSOY  predstaviće se  podgoričkoj i crnogorskoj publici premijernim koncertom u petak, 28. jula, u Velikoj  sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

 

 

              Na koncertu u KIC-u, koji je dio balkanske turneje ovog orkestra, izvešće djela zapadnih klasika  i kompozitora turkijskih država (Azerbejdžana, Turske, Kazahstana, Kirgistana, Turkmenistana, autonomnih republika Ruske Federacije Baškirije i Tatarstana). Organizatori koncerta su međunarodna organizacija turske kulture TURKSOY u okviru koje je i osnovan ovaj orkestar, a suorganizatori su Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori, diplomatska misija Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori i Kulturno – informativni centar “Budo Tomović”. Partnerska podrška su Turski  kulturni centar “Yunus Emre” i Kulturno – ekonomski centar Azerbejdžana.

 

 

              TURKSOY je organizacija koja postoji od 1992. i od svog osnivanja radi na   očuvanju i afirmisanju kulture turkijskih naroda (narodi koji govore turskim jezikom)  i njenoj promociji ljudima širom svijeta. Te aktivnosti obuhvataju okupljanje fotografa, slikara, vajara, organizovanje izložbi i konferencija, koncerte Omladinskog kamernog orkestra i omladinskog kamernog hora, itd. ujedno jačajući solidarnost i veze među turkijskim narodima.

 

 

             Omladinski kamerni orkestar TURKSOY-a osnovan je 2010. godine sa ciljem da  svijetu predstavi bogato kulturno nasljeđe svih ljudi koji govore turskim jezikom, a kroz klasičnu muziku i djela klasičnih kompozitora. Orkestar je do sada priredio gotovo 40 koncerata u koncertnim salama širom svijeta, a posebno se izdvaja nastup na Festivalu mladih umjetnika u Bejrutu. Orkestar čine 25 mladih i talentovanih  muzičara, a predvodi ih dirigent Anvar Akbarov.

 

 

 

 

 

Tagovi: ,

 

Bez komentara

Budite prvi.

Poruka


 

 
 

Kalendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031