Koncertom „Music Forces United“ završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike

 

 

Kotor, 14. avgust 2017.

 

Koncertom „Music Forces United“, u okviru šesnaestih KotorArt Don Brankovih dana muzike publici su se sinoć predstavila dvojica džez pijanista – Vasil Hadžimanov iz Srbije i Matija Dedić iz Hrvatske i dva zlatna vokala, proslavljene dive zabavne i džez muzike „ex-yu“ prostora, Bisera Veletanlić i Gabi Novak.

 

 

Hadžimanov i Dedić su publici svirali autorske kompozicije, i solo i u duetu, dok su Gabi i Bisera izvele po pet pjesama, uglavnom kompozicije Arsena Dedića i Kornelija Kovača.

 

 

Gabi i Bisera, sinonimi zabavne muzike i džeza tog perioda, sinoć su u Kotoru oživjele zlatne šezdesete prošlog vijeka. Uz klavirsku pratnju najboljih džez pijanista regiona, Vasila i Matije, Gabi je pored ostalog emotivno otpjevala „Pamtim samo sretne dane“, a na bis je izvela „Vino i gitare“. Bisera je publiku podsjetila na to kakav je vokal izvedbama pjesama „My funny Valentine“, „Zlatni dan“ a nakon dugog aplauza publike, na bis je izvela „Milo moje“. Publika je ustala na noge i dugo aplauzom pozdravljala umjetnike.

 

 

Koncertom koji je održan na Coca-Cola stejdžu su završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike, kao i program KotorArta u cjelini. Deveti međunarodni festival KotorArt održan je od 30.juna do 13.avgusta pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku sponzora Luštica Bay, Coca –Cola, hotela Palma i Palmon Bay, Sava osiguranja i drugih.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six − two =