Kotor – Izložba grafika Bogdana Radovića

 

 

Gradska galerija Kotor priprema izložbu grafika akademskog umjetnika Bogdana Radovića iz Trebinja.

Bogdan Radović je rođen 1977g. u Sokocu (BiH). Diplomirao je 2002. g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, katedra Grafika, u klasi profesora Mirka Toljića. Magistrirao je 2013. g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, katedra Grafika, u klasi profesora Mirka Toljića. Od 2009.g. zaposlen je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u zvanju  viseg asistenta na katedri Grafika.  Samostalno je izlagao u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a imao je i više kolektivnih izložbi. Prvi put izlaže u Kotoru.

Za izložbu koju je pripremio za Kotor sam kaže: ,,U okviru crteža, kao osnovi svega, svjesno biram narativni pristup. Ta naracija se povremeno gubi u maglovitim površinama, kao što se jasna sjećanja tope u uspomenama. Dok crtam, spontano, iz pera izlazi mnoštvo ljudskih figura, koje više i ne prepoznajem. One se kriju po mračnim uglovima, sudaraju, prolaze jedna kroz drugu. Ponekad mi to liči na susret mrtvih, živih i još nerođenih.’’

Otvaranje izložbe slika grafika Bogdana Radovića u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 17. maj 2018. godine u 20 sati.