Kotor – Izložba radova Aleksandra Miličića


„Reimagine“ – naziv je izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, koja će biti otvorena u četvrtak 30. jula 2020. u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Izložbu će otvoriti grafička dizajnerka Radmila Beća Radulović.

Likovnoj publici biće predstavljen ciklus od 17 radova pod nazivom „Reimagine” koji preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja uslijed aktuelne pandemije.

„Ciklus Reimagine vidim kao savremenu likovnu verziju Bokačovog Dekamerona – svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožet porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku. Aleksa ide korak dalje, vizionarski, i u svojim radovima daje svoje viđenje cijele situacije koja je svijet zadesila posljednjih mjeseci 2020. godine i šalje nam poruku da Reimagine – zamislimo opet naš svijet” – o radu Miličića zapisala je Aleksandra Simeunović, istoričarka umjetnosti.

Aleksandar Miličić (rođen u Nikšiću) bavi se dizajnom i advertajzingom od 1999. godine. Magistar je primijenjene umjetnosti i međunarodnog marketinga. Za svoj rad nagrađivan je na domaćim i inostranim konkursima, a izložbe je imao u Podgorici, Beogradu, Berlinu, Londonu, Limi, Sao Paulu i Porto Alegreu.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + nine =