Kotor – Konferencija povodom koncerta američkog benda WILCO

 

 

U petak, 17.06.2016. u Crkvi Sv.Pavla u Kotoru, održana je koneferncije za novinare povodom “Rock događaja godine – “WILCO” u Kotoru”. 

Na konferenciji je predstavljen finalni program koncerta legendarnog američkog benda Wilco koji nastupa u Kotoru 24.06.2016. na platou parkinga Benovo.

Koncert organizuju Opština Kotor, Turistička Organizacija Opštine Kotor i SeaRock festival. Pokrovitelj događaja je Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore.

Na konferenciji su govorili:

dr Aleksandar Stjepčević, Predsjednik Opštine Kotor
Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore
Mirza Krcić, direktor Turističke Organizacije Opštine Kotor
Ivan Krivokapić, direktor SeaRock festivala

Nakon održane konferencije za medije u Crkci Sv. Pavla u Kotoru, učesnici konferencije su dali sljedeće izjave:

dr Aleksandar Stjepčević, Predsjednik Opštine Kotor

Grad Kotor je u potpunosti stao iza ovako značajnog projekta. Sve službe su u redovnoj komunikaciji i stavljene su na raspolaganje.

Posebnu zahvalnost dugujemo Komunalnom preduzeću D.O.O  i direktoru koji nam je pružio bezrezerevnu podršku. Preduzete su sve neophodne mjere po pitanju sigurnosti, i obezbjeđena su alternativna  parking mjesta zbog mogućih gužvi, kako bi koncert protekao u najboljem redu.

Koncert američkog benda WILCO je naš poklon Kotoranima i gostima našeg grada za početak glavne turističke sezone, ali i poklon grada Kotora Crnoj Gori, u čast proslave desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti i hiljadugodišnjice državnosti.

Ovim koncertom izlazimo iz očekivanih klišea, želimo da radimo originalne stvari u kulturnom smislu. Kotoru takvi događaji pripadaju, jer i naši preci praveći ovako lijep grad nisu robovali klišeima i pomodarstvu, oni su bili avangarda, a mi se trudimo u onoj mjeri koliko je moguće da tu tradiciju nastavimo.

Sve ovo ne znači da će bilo koji tradicionalni događaj i ovoga ljeta u Kotoru biti zapostavljen. Svi će oni zavrijediti izuzetnu pađnju, kakvu i zaslužuju.

Ovaj koncert predstavlja nešto drugačije, što ćemo se truditi u budućnosti da još više afirmišemo.

Zahvaljujem festivalu SeaRock koji nas je stavio na svjetsku mapu festivala, i molim građane na saradnju toga dana kada koncert bude organizovan.

 

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore

Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore prepoznala je vrijednost SeaRocka i odlučila da u biseru CG kulutrnog turizma podrži jedan ovakav koncert i uvrsti ga u mapu događaja značajnih za CG turizam

 

Mirza Krcić, direktor Turističke Organizacije Opštine Kotor

–       TO Kotor očekuje finanasijke benefite od koncerta.

–       Očekujemo dolazak više hiljada turista koji će vjerujemo ostati par dana duže u Kotoru.

–       Imamo najave od pružalaca usluga smještaja da je povećano interesovanje, pogotovo u hostelima.

–       Takođe su ponuđene i pogodonsti za smještaj tih dana.

 

Ivan Krivokapić, direktor SeaRock festivala

–       Najave iz regiona iz rock krugova da se dolazi na concert u velikom broju.

–       Prevoz je obezbijeđen iz svih krajeva Crne Gorea, ali i iz regije (Beograd, Dubrovnik, Trebinje)

–       Pripreme teku po planu

–       Očekuje se spektakl, ali molimo građane i za malo razumijevanja i strpljenja zbog sve produkcije koja će biti postavljana tokom nekoliko dana uoči koncerta.