Kotor – Nastup Vujadina Krivokapića i Bojana MartinovićaKotorska Koncertna Sezona se u Kotoru nastavlja koncertom dua Vujadina Krivokapića (violina) i Bojana Martinovića (klavir). Koncert je zakazan za četvrtak, 31.01.2019. godine sa početkom u 18h. Na repertoaru će se naći djela Ravela, Koplanda i Rože.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo da domaći priznati umjetnici nastupaju na Koncertnoj Sezoni. Nakon koncerta, u petak, 01.februara, violinista Vujadin Kriokapić, profesor sa Muzičke Akademije sa Cetinja, držaće časove đacima niže i srednje muzičke škole „Vida Matjan“. Istakla bih da smo termin svih koncerata tokom sezone pomjerili na 18 časova kako bismo se prilagodili što većem broju đaka koji putuju iz okolnih gradova. Moramo voditi računa o usmjeravanju mladih i zato pozivamo sve đake osnovnih i srednjih škola da budu stalni posjetioci naših koncerata koje upravo organizujemo radi njih. “ – istakla je Sara Lakičević,  PR Festivala KotorArt.

Vujadin Krivokapić je rođen 27.03.1976. godine u Dubrovniku, Hrvatska. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Školskom centru za muziku i balet ”Vasa Pavić” u Podgorici u klasi prof. Vilija Ferdinandija.

Diplomirao je  na FMU Beograd (Fakultet muzičke umetnosti) 1999. godine u klasi prof. Dejana Mihajlovića. Diplomski ispit je istovremeno bio i prijemni za magistarske studije, tako da je 2001 magistrirao takoođe u klasi prof. Dejana Mihajlovića na FMU Beograd.

Nakon toga, 2002. godine upisuje magistarske studije na Fakultetu za muziku Montreal (Faculté de Musique) u Kvebeku, Kanada, koji se nalazi u sklopu Montrealskog Univerziteta (Université de Montréal) u klasi prof. Eleonore Turovsky. Magistrirao je 2004. godine.

Tokom studija je bio polaznik više kurseva u zemlji i inostranstvu (prof. Margaret Little, prof. Jean-Eudes Vaillancourt, Jean Francois Rivest)

Laureat je vise internacionalnih i studentskih takmičenja i konkursa među kojima se izdvaja stipendija dobijena od Montrealskog Univerziteta.

Do sada je ostvario značajan broj nastupa u zemli i inostranstvu, među kojima se izdvajaju solistički cjelovečernji resitali   u salama: ”Claude Champagne” u Montrealu, Lee Fondation Theatre u Singapuru, Musikverein i Haus der Musik u Beču, First Presbuterian Church u Trentonu, Barsinger Theatre u Lankasteru, velika scena CNPa i dr. Pored pomenutih, održavao je solističke resitale i nastupe u okviru kamernih sastava u: Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Francuskoj, Turskoj, Rusiji, Americi, Kanadi i Singapuru.

Nastupao je i sarađivao sa priznatim domaćim i stranim umjetnicima: Vili Ferdinandi, Julio Marić, Bojan Martinović, Boris Kraljević, Petar Garić, Ana Mihaljević, Gernot Winischhofer, Mariangela Di Giamberardino, Robert Margaryan, Elvira Misbakhova, Kateryna Bragina, Sung Hi Park, Luo Di.

Radi kao vanredni profesor na Muzičkoj akademiji- Cetinje, na predmetu violina, gdje je istovremeno angažovan kao rukovodilac studijskog odsjeka- gudački instrumenti.

Bojan Martinović  rođen je 26. oktobra 1981. godine na Cetinju. Potiče iz muzičke porodice. Nižu i srednju školu je završio je u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Kao izrazito darovit mladi pijanista 1996. godine primljen je na studije klavira na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, u čijoj klasi je  diplomirao i magistrirao sa najvecćom ocjenom. Tokom 2002. i 2003. usavršavao se na državnom Konzervatorijumu u Beču. Pohadjao je kurseve na  kod istaknutih pedagoga Vladimira Ovčinjikova, Dmitrija Baškirova, Vladimira Viardoa, Christoph Bernera, Noel Floresa i  Gyrgy Nador.

Intezivno i sa velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih kamernih ansambala i saradjuje sa brojnim domaćim i stranim umjetnicima kao što su  Viktor Tretjakov, Marina Yashvilli, Mikhaul Bereznitsky, Duncan McTier, Wilhelmas Cepinskis, Peter Langgarttner, Roman Simović, Igor Perazić, Miran Begić, Vladislav Igulinski, Ksenia Akeynikova i mnogi drugi. Nastupao je kao solista sa CSO, Banjalučkom filharmonijom  i Cameartom academicom. Osnivač je klavirskog trija TRITONUS.

Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, kamerne i orkestraske muzike. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije (CNP Podgorica, Dvorana Vatroslav Lisinski- Zagreb, Hrvatski glazbeni zavod – Zagreb, Sava Centar Beograd, Galerija Kolarca  Beograd, Gradska kuća Subotica, Sinagoga Novi Sad, Bošnjački institut – Sarajevo) kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Madjarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Kini, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj. Član je medjunarodnog udruženja pedagoga Innovative conservatoire (ICON).

U više navrata navrata držao je majstorske kurseve u Rusiji, Americi i Kini.

Tokom setone 2017/2018 nastupiće u Italiji, Rusiji, Americi.

Dobitmik je nagrade CANU.

Jedan je od osnivača medjunarodnog muzičkog festivala Espressivo i medjunarodnog pjanističkog takmičenja “Manja”.

Profesor je klavira i dekan na Muzičkoj akademiji na Cetinju