KotorArt – Audicija za „busking“ umjetnike

 

 

 

PRVI PUT U OKVIRU KOTORART FESTIVALA

Audicija za „busking“ umjetnike

 

Organizacioni tim KotorArt Don Brankovih dana muzike za ljeto 2017. po prvi put organizuje audiciju za KotorArt baskere, ne samo iz  Crne Gore i zemalja regiona, već i za one širom svijeta!

„Busking“ je popularan termin koji se koristi širom svijeta za razne vidove uličnih performansa, a u doslovnom prevodu znači „prirediti predstavu“.

 

 

„Podrazumijeva sve discipline koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika – od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Mnogi svjetski popularni muzičari koristili su ovaj vid performansa tokom svoje karijere – Bob Dylan, Joni Mitchell, Jimmy Durante, Andrea Bocelli, Manu Chao, Zaz“, rekla je Sara Lakičević, PR  međunarodnog festivala KotorArt.

Do 31. maja, svi zainteresovani koji žele da u toku trajanja KotorArt Don Brankovih dana muzike (u periodu od 14. jula do 14. avgusta) nastupaju na kotorskim pjacama, treba da pošalju biografiju i video snimak na adresu office@kotorart.me

U sklopu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike, muzičkog segmenta festivala, već nekoliko godina za redom se radi na njegovanju različitih vidova umjetnosti i pretvaranju gradskih pjaca u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima. Budući da umjetnost u javnom gradskom prostoru iznenađuje i obogaćuje svakodnevicu i doprinosi kreiranju poželjnog identiteta grada, kotorski Stari grad služi kao inspiracija i idealno mjesto za preplavljivanje svake ulice i trga umjetnošću i različitim formama „buskinga“.

 

 

Međunarodni festival KotorArt, najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori, odvija se svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + 18 =