KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju da njeguju tradicionalne serijale koncerata


KotorArt Talenti i Pjaca od džeza i ovog ljeta

Kotor, 05. jul 2021.


KotorArt Don Brankovi dani muzike godinama predstavljaju platformu koja podržava mlade crnogorske umjetnike i pruža im mogućnost nastupa, afirmisanja i predstavljanja široj publici. Ove godine festival organizuje četiri koncerta u okviru serijala KotorArt talenti.

U srijedu, 28. jula planiran je koncert istaknutih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Vida Matjan, dugogodišnjeg tradicionalnog partnera festivala. Pored škole, festival ima saradnju i sa Muzičkom akademijom sa Cetinja i koncert najboljih studenata Akademije planiran je za srijedu, 4. avgusta. Ove godine, dvojica mladih violinista su dobili priliku da održe solističke koncerte u okviru Festivala. U pitanju su Miljan Stanišić, koji će 30. jula nastupiti sa svojom sestrom, mladom pijanistkinjom Lolom Stanišić, kao i Viktor Huter, čiji je koncert planiran za 3. avgust, a koji će nastupiti sa prof. Oleksijem Molčanovim. Sva četiri koncerta održaće se u koncertnoj dvorani muzičke škole, Crkvi sv. Duha, sa početkom u 21.30 časova a organizovaće se i direktan prenos koncerata preko društvenih mreža Festivala. 

Lola i Miljan Stanišić
Viktor Huter

U okviru Pjace od džeza, takođe jednog od tradicionalnih serijala koncerata festivala, publika će uživati u nastupima džez sastava u Kotoru i u Luštici Bay. Dugogodišnji partner Festivala, Luštica Bay, i ove godine podržava ovaj serijal koncerata, te će se pored kotorske Pjace od muzeja, kvalitetan džez čuti i u amfitetatru ovog ekskluzivnog naselja.

Koncert sastava iz Austrije, Tribidabo, zakazanog za 24. jul u Luštici Bay i u neđelju 25. jula u Kotoru, Festival organizuje uz podršku Austrijske ambasade. Ovaj neobičan ansambl čine saksofonista Matijas Majster, harmonikaš Bernd Kolhofer i gitarista Simon Rajthofer. Kotorskoj publici dobro poznat duo Aleksijević, koji čine vokal Aleksandra Bijelić i džez pijanista Ivan Aleksijević nastupiće u subotu 31. jula u Luštici Bay, a nastup u Kotoru zakazan je za neđelju, 1. avgust. Sastav Just Trio iz Albanije čine pijanista Mateos Đipija, bas gitarista i kompozitor Roni Đura, kao i bubnjar Emiljan Dimo, a njihov nastup je zakazan za petak, 6. avgust u Luštici Bay i neđelju, 8. avgust u Kotoru.

Detaljan program svih koncerata kao i biografije učesnika uskoro će se naći na zvaničnoj internet stranici Festivala, www.kotorart.me.

Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i sponzora Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Luštica Bay, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Crnogorska komercijalna banka, ambasade Njemačke i Austrije, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i drugih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =