KotorArtić – Koncerti 26. i 27. jula 2016. godine

 

Logo KotorArt-a

 
 

I ove godine Don Brankovi dani muzike organizuju KotorArtić – koncert za najmlađu publiku. Tokom dva dana, 26. i 27. jula, djeci će se predstaviti Duvački kvintet kojeg čine: flautistkinja Radica Đedović, oboistkinja Milica Zinajić, klarinetista Nikola Jančić, fagotistkija Eleonora Stipić i hornista Urmin Nes Majstorović. Oni će izvesti simfonijsku bajku za djecu Peća i vuk, op. 67 Sergeja Prokofjeva, a narator će biti glumac Dejan Đonović. U djelu se kroz priču povezuju ličnosti i životinje i njihovi karakteri sa bojom instrumenta, vrstom melodije, tempom, dinamikom i drugim muzičkim elementima. Oba koncerta počinju u 19 sati na Pjaci Sv. Luke u Kotoru.

 

Biogradije učesnika:

RADICA ĐEDOVIĆ, flauta, pohađa master master studije, u klasi prof. Laure Levai Aksin na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odsjeku za kamernu muziku, u klasi prof. Igora Lazića. Članica je orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu i Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Radi kao saradnica u nastavi za flautu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

MILANA ZINAJIĆ, oboa, pohađa master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Lazića, gdje trenutno pohađa master studije. Bila je angažovana u profesionalnim orkestrima kao što su Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Crnogorski simfonijski orkestar, Banjalučka filharmonija. 

 

Kvintet - 1

 

NIKOLA JANČIĆ, klarinet, pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nikole Srdića i za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Igora Lazića. Nastupao je sa Evropskom Filharmonijom mladih u Makarskoj i Dubrovniku, pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija, u Narodnom pozorištu u Beogradu sa Filharmonijom mladih Borislav Pašćan (Beograd), Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti. 

ELEONORA STIPIĆ, fagot, završila je master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Mirka Isaeskog, a trenutno pohađa master program za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Igora LazićaRedovna je članica Subotičke filharmonije, Zrenjaninske filharmonije, Simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Banjalučke filharmonije.

URMIN NES MAJSTOROVIĆ, horna, studira hornu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nenada Vasića. Godine 2012. održao je solistički koncert u galeriji SANU. Inspirisan koncertom, akademik Dejan Despić napisao je Končertino koji je posvetio Urminu. Kao orkestarski muzičar, svirao je hornu u orkestrima Novi simfonijski orkestar Makris, Nova beogradska opera, Vojvođanski simfonijski orkestar, Evropski omladinski orkestar Igora Koretija.

 

Kvintet - 2

 

Dejan DjonovicDEJAN ĐONOVIĆ, glumac i pjesnik, diplomirao je na odsjeku za produkciju Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju. Od 1993. godine član je glumačkog ansambla Gradskog pozorišta iz Podgorice u kome je ostvario brojne uloge u predstavama: Novela od ljubavi (Mićun), Tri musketara (Aramis), Ženidba kralja Vukašina (sluga Marko), Zauvijek tvoj (Deleta), Julija i Romeo (Šekspir), Petar Pan (Kapetan Kuka), Vuk i jarići (Pjevljivko) itd. Od 1986. godine do danas igrao je u preko 70 predstava za djecu i odrasle, u matičnom pozorištu, Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, Centru za kulturu Tivat, Hercegnovskom pozorištu i u DODEST-u. Ostvario se i kao filmski i televizijski glumac – u filmovima: Pogled sa Ajfelovog tornja (Vesko), Dispossible agent (Komandir policije), Peščanik (Taksista), Igla ispod praga (Ćoćo); u televizijskim serijama: Mješoviti brak (Nadriljekar), Budva na pjenu od mora (Budo), TV-komediji Daj baba glavu (Špiro). Piše i objavljuje poeziju (i muziku) za djecu. Objavio je knjige: Rasprodaja snova (2000), Srce mi je šareno (2002), Odlična ideja (2004), Ptice suglasnice (2009), Slane pjesme (2011).