Kotorska koncertna sezona – Proslava 70. godina postojanja i rada ŠOSMO “Vida Matjan”

 

 

Dana 10.03.2017. godine (petak) u Kotoru, u koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan”, crkvi sv. Duha, sa početkom u 19h muzička škola u okviru Kotorske koncertne sezone priređuje svečanu proslavu povodom dana škole. Za ovako sjajan jubilej kao što je proslava 70. godina postojanja i rada ŠOSMO “Vida Matjan”,  profesori i đaci su pripremili veoma bogat i raznovrstan program.

Na svečanoj proslavi direktorica Laura Jovanović u ime škole uručiće zahvalnice svim institucijama sa kojima muzička škola uspiješno sarađuje već dugi niz godina. Na repertoaru koncerta imaćemo priliku da uživamo u odlomcima Muzičke bajke “Besana šumska noć” kompozitorke Vide Matjan, čije ime škola i nosi. Takođe, imaćemo priliku da pogledamo kratkometražni film o radu i istorijatu škole.

Kotorska koncertna sezona Vas poziva da zajedno uživamo i proslavimo 7 decenija postojanja škole koja, ne samo da predstavlja temelj za  muzičko obrazovanje i vaspitanje djece, već i temelj kulturne baštine i kulturnog razvitka Kotora.