Kotorski festival pozorišta za đecu ponovo zaslužio EFFE oznaku kvaliteta

Kotorski festival pozorišta za djecu još jednom je potvrdio svoj kvalitet dobijanjem oznake EFFE i za naredne dvije godine.

Prva misija EFFE-a je označavanje kvaliteta. EFFE oznaka se daje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Kotorski festival pozorišta za djecu je prije dvije godine po prvi put dobio EFFE oznaku kvaliteta, kad je prijava odobrena od strane međunarodnog žirija, nakon uspješne evaluacije od strane tima eksperata.
Kvalitet koji je tad prepoznat održao se kroz protekla dva izdanja, te je festivalu produžena EFFE oznaka i za naredne dvije godine (2019-2020).

EFFE Platforma dio je aktivnog angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike, a EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe je rezultat dugogodišnjeg intenzivne saradnje EFA sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom.

Kotorski festival pozorišta za djecu će i u narednom periodu održati nivo kvaliteta, čemu svjedoči i predan rad i prijave renomiranih svjetskih dječijih pozorišta i pozorišnih trupa za 27. izdanje festivala koje nas očekuje ovog jula u Kotoru.

“Ovakvom predanošću i radom za djecu činimo Kotor i Crnu Goru boljim mjestima – plemenitijim, kreativnijim, ljepšim i kulturnijim. Naša je vizija da Kotor bude centar pozorišne umjetnosti za djecu i mlade za region jugoistočne Evrope, pa i šire, a za djecu grad iz bajke, kakvim ga iz ljeta u ljeto činimo.”, rečeno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu.