Kotorski festival pozorišta za đecu – Predstava “Karmen” oduševila Kotorane

 

Logo KotorArt-a

 

Na 23. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu u sklopu glavnog pozorištnog programa u srijedu 08. jula izvedena je predstava “Karmen”, Regionalnog lutkarskog teatra Teremok iz Rusije.

Autor i reditelj predstave je Boris Konstatinov. Predstava “Karmen” je nagrađena glavnom nacionalnom nagradom Rusije – zlatnom maskom. Dobitnik je nagrada i na mnogim medjunarodnim festivalima, a u Kotoru je sinoć na publiku ostavila fantastičan utisak.

Pred punom ljetnjom pozornicom glumci su pokazali svu ljepotu i čar glumačke igre. Uigranost i animacija lutaka koju smo sinoć gledali toliko je uvukla publiku u priču da su svi, od najmlađih do njihovih roditelja, bez riječi sa pogledom punim oduševljenja pratili priču.

 


 

VIDEO FRAGMENTI IZ PREDSTAVE “KARMEN”

 

I na Trgu od oružja je sioć bilo veoma razigrano. Polaznici JPU “Radost” Kotor predstavili su se programom pod nazivom: !Radost, muzika i ples”, dok je Art grupa “Montenegro” imala svoje plesno veče.

U sklopu festivala gudača koncert su imali polaznici master klas seminara koji je trajao tokom festivala.

Na Ljetnjoj pozornici večeras 09.07. u glavnom programu u 21h30′ biće izvedena predstava “Priča o konju” – Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Na Trgu od oružja ponovo plesni program, dok će u 20h u Kulturnom centru Teatar 91 iz Aleksinca izvesti predstavu “Carev zatočenik”.

U 21h na Tgru sv. Luke biće održan završni koncert festivala gudača pod nazivom, “Svi sviraju mi muziciramo”.

Sjutra 10.07. u Kulturnom centru predstava “Pikablo” posvećena Pablu Pikasu u produkciji Tam Teatromuzika.