Kotorski festival pozorišta za đecu – Predstave “Zaboravljena zemlja” i “Pazi, zebru gazi”

 

Logo KotorArt-a

 
 

“Zaboravljena zemlja” i “Pazi, zebru gazi” oduševili mališane na 23. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

 

Petog dana 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu prisutni su imali prilike da isprate raznolike i zanimljive programe.

U okviru teorijskog programa XXIII KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu u ponedeljak 6. jula u Kulturnom centru Nikola Đurković održan je okrugli sto Uloga pozorišta za djecu i mlade u kulturnom životu države i procesu odgoja mladih generacija.

 

U Kulturnom centru Nikola Đurković djeca su uživala u lutkarskoj predstavi “Zaboravljena zemlja” lutkarskog teatra Merlin iz Grčke. Uloge su tumačili Demi Papada i Dimitris Stamou, dok je režiju potpisao takođe Dimitris Stamou.

 

Predstava Zaboravljena zemlja - 1

Predstava Zaboravljena zemlja - 2

Predstava Zaboravljena zemlja - 3

Predstava Zaboravljena zemlja- 4

Predstava Zaboravljena zemlja - 5

 

VIDEO FRAGMENTI IZ PREDSTAVE

 

Takođe u glavnom pozorišnom programu odigrana je i predstava “Pazi, zebru gazi” Centra za kulturu Tivat. Reditelj predstave je Petar Pejaković, a u predstavi igraju Jelena Simić i Slaviša Grubiša.

 


 

VIDEO FRAGMENTI IZ PREDSTAVE

 

Danas će u sklopu glavnog pozorišnog programa na ljetnjoj pozornici u 21:30h biti odigrana predstava “Luda šuma”, nastala kao koprodukcija Grad Teatra Ljubljana, i Dječijeg kazališta Dubrava iz Hrvatske.

U predstavi igraju Andrea Giordani, Bruno Kontrec, Yaniv Shentser i Ivan Strok, dok su lutkari Silvio Metelko, Ana Kravanja i Kaja Avbrsek. Ideju, režiju i muziku potpisuje Peter Kus sa kojim se publika 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu već upoznala.

Sjutra, 08.07. nas očekuje u glavnoj selekciji u 21:30h takođe na ljetnjoj pozornici predstava “Karmen” iz Rusije.