Kotorski festival pozorišta za đecu – Promocija knjige “Urnebesna fizika”

 

 

Knjiga koja je 2016. godine dobila nagradu NEVEN za najbolju knjigu u 2015. godini u kategoriji: Popularna nauka, koja je za nešto više od dvije godine imala 75 promocija u Srbiji, BiH, Makedoniji i u Austriji stiže i u Crnu Goru.
Naime, u organizaciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra “Nikola Đurković”  29. maja u 11.00h u O.Š. Veljko Drobnjaković Risan i 30. maja u 11.00h u Kino Boka biće organizovana promocija knjige “Urnebesna fizika” autora Branka Stevanovića, Svetislava Paunovića i Igora Kolarova. Ovom prilikom knjigu će nam predstaviti  Branko Stevanović.

Urnebesna fizika je namijenjena đeci od 5. do 7. razreda, Interaktvivnog je karaktera i predavač zajedno sa đecom prolazi kroz par ineteresantnih ogleda, eksperimenata, po nekim trikom uz niz anegdota o svjetski poznatim naučnicima (od Tesle, Pupina, Milankovića pa do Ajnštajna, Stivena Hokinga, Kirhofa, Maraje Kiri…).    

BRANKO STEVANOVIĆ je rođen 1966. godine u Bačkoj Topoli, odrastao na Krivaji i u Sevojnu, živi u Beogradu. Piše za đecu i odrasle. Bavi se i priređivačkim i prevodilačkim radom. Studirao je ruski jezik i književnost, završio visoku školu za obrazovanje vaspitača, specijalizant u oblasti afirmacije đečjeg stvaralaštva. Uređivao je listove za đecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Poezijom i kratkom prozom zastupljen je u antologijama i u udžbenicima za osnovnu školu. Neke pjesme i kratke priče su mu prevedene na ruski, rusinski, mađarski, rumunski i bugarski jezik.