Kotorski festival pozorišta za djecu – DONATORSKO VEČE

 

Kotorski festival pozorišta za djecu, ove godine realizuje svoje 25. izdanje i, pored ovog važnog jubileja, slavi i dobijanje međunarodnog priznanja Evropske asocijacije festivala (EFA) – EFFE LABEL 2017-2018 organizuje DONATORSKO VEČE.

Naime, ugledni i uvaženi članovi lokalne i nacionalne zajednice okupiće se 24. maja 2017. u kotorskom Hotelu Cattaro, kako bi donirali sredstva i upoznali se sa istorijatom Festivala, kao i planovima za budućnost.  

Prikupljena sredstva će biti namjenjena za dalji razvoj Festivala čiji su apsolutni prioriteti obrazovanje, programi namjenjeni djeci i mladima sa posebnim potrebama (marginalne grupe, djeca sa smetnjama u razvoju, darovita djeca i mladi), jačanje infrastrukture i kapaciteta za sve manifestucije kulture u Kotoru i vrhunski internacionalni programi i projekti.

 

Podsjećamo Vas da će se ove godine Festival održati u periodu od 1. do 12. jula i realizovaćemo preko 90 programa (20 predstava u glavnom programu, 60 pratećih programa i preko 10 umjetničkih instalacija )

Ovo ljetnje rođendansko slavlje biće započeto čarobnim plesnim, audio-vizuelnim performansom gostiju iz Barselone – Roseland Musical sa njihovom adaptacijom poznate priče “Putovanje u središte Zemlje” autora Žila Verna.  Osim gostiju iz Španije, u Kotor ove godine stižu i pozorišta iz Grčke, Danske, Škotske (UK), Francuske, Italije, Ukrajine, Makedonije, Hrvatske, Srbije, a svoje predstave će, naravno, izvesti i pozorišta iz Crne Gore.  Počev od audiovizelnih plesnih spektakla, mjuzikla, klovnova, lutkarskih, dramskih, inkluzivnih, interaktivnih i neverbalnih predstava do onih koje kombinuju više tehnika (audio, video animacija i lutkarstvo) biće ponešto za svačiji ukus i oko.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen + 18 =