Kraljevsko pozorište Zetski dom – Koncert Stefana Milenkovića

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u okviru MIT festa u subotu,14. maja sa početkom u 20h nastupiće poznati violinista Stefan Milenković

Milenkovich SOLO

 

Stefan Milenkovic - 1Program koncerta: 

S. Bach: Partita No. 3 in E major BWV 1006(20’)
Ysaye: Sonata for Solo Violin, Op. 27, No. 2 “Jacques Thibaud”(14’)
Camillo Sivori Caprice No. 9 (4’)
PaganiniCaprice No. 13 (3’)
Pierre Rode Caprice No. 2 (1’ 30”)
PaganiniCaprice No. 14 (1’ 30”)
PaganiniCaprice No. 16 (1’ 30”)
Kreisler“Recitativo and Scherzo” (4’)
Paganini“Nel Cor Piu Non mi Sento” (10’)

Stefan Milenković rođen je 1977. godine u Beogradu, u porodici u kojoj su oba roditelja, Zoran Milenković i Lidija Caanazzo, muzičari. S dvije i po godine, Milenković je “sa klavira” prešao “na violinu”, pod vođstvom oca, koji je ostao njegov učitelj idućih petnaest godina. S pet godina, nastupio je sa orkestrom kao solista, međunarodne nastupe počeo je sa sedam godina, s deset je u distribuciju pušteno njegovo prvo diskografsko izdanje, a sa šesnaest godina održao je svoj stoti koncert u Montreyu u Meksiku. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, specijalizirao na Akademiji u Bernu, zatim na Julliard school u New Yorku, gdje danas predaje violinu kao asistent najcjenjenijeg svjetskog profesora violine, Itzhaka Perlmana.

Stefan Milenković danas je svjetski poznat muzičar, umjetnik i pedagog velikog ugleda. Kao solo instrumentalist, slovi kao konzistentan muzičar pronicljivih i sjajnih izvedbi širokog repertoarskog i žanrovskog spectra.