Kraljevsko pozorište ”Zetski dom” na Cetinju – Đečija predstava ”Ivica i Marica”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

Đečija predstava ”Ivica i Marica” u režiji Mirka Radonjića biće izvedena u srijedu, 25. novembra u 13h u Kraljevskom pozorštu na Cetinju i u četvrtak, 26. novembra u 11h i 15h u Nikšiću.

„Ivica i Marica” je predstava rađena po motivima poznate bajke braće Grim. Ovim projektom Kraljevsko pozorište „Zetski dom” ističe važnost pomalo zapostavljenog dječjeg pozorišta i sebi postavlja zadatak vraćanja najmlađe publike u pozorište. Kroz nove načine i savremene projekte, kakva je upravo ova predstava, pozorište nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da se sa ovom, najiskrenijom publikom, ponovo uspostavi uspješna interaktivna komunikacija.

„Ivica i Marica“ je predstava rađena na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči. „Predstava govori o tome čega smo sve gladni u XXI vijeku, kakvim to šumama prepuštamo svoju djecu i ko su današnje vještice. Predstava govori o hororu fantazije života u kući od slatkiša – Zemlji Dembeliji; ispada da tek obilje izvlači najgore iz ljudi.“, kaže reditelj Mirko Radonjić.

U Radonjićevoj predstavi ”Ivica i Marica“  igraju: Karmen Bardak, Tijana Bjelica i Danilo Babović. Kostime je uradila Lina Leković.

Cijena karte za predstavu je 2 eura.

 

Predstava Ivica i Marica - 1

 

Jakob i Vilhelm Grim

IVICA I MARICA

Režija, scena i dizajn svjetla ……………………………… MIRKO RADONJIĆ

Dramaturgija …………………………………………………… MAJA SIMONOVIĆ

Kostimografija ……………………………………………………… LINA LEKOVIĆ

Saradnik na scenskom pokretu ……… TAMARA VUJOŠEVIĆ-MANDIĆ

Montaža video materijala ……………………………….. GOJKO BERKULJAN

Glumačka podjela:

Ivica ……………………………… DANILO BABOVIĆ

Marica ……………………….. KARMEN BARDAK

Majka/Ptica/Vještica ……………. TIJANA BJELICA

Otac ……………………………………………… ODSUTAN

U predstavi se koristi muzika: Zoon Politikon, Nina Persson and Nathan Larson, The Chemical Brothers, The Residents, The Prodigy, Hor Kolibri.

„Ivica i Marica” je predstava rađena po motivima poznate bajke braće Grim. Ovim projektom Kraljevsko pozorište „Zetski dom” naglašava važnost pomalo zapostavljenog dječjeg pozorišta. Rađena je na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči. 

DJEČIJA SCENA stavlja u prvi plan važnost vraćanja najmlađe publike u pozorište, ali kroz nove načine i savremene projekte nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da sa ovom, najiskrenijom vrstom publike, ponovo uspostavi uspješnu interaktivnu komunikaciju.

 

Predstava Ivica i Marica - 2

Predstava Ivica i Marica - 3