Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ – Najava majskog repertoara i MIT Festivala

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U četvrtak, 23. aprila 2015. godine održana je pres konferencija povodom najave  majskog repertoara i MIT Festivala u  Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ sa Cetinja. Na presu je najavljena i premijera predstave „Ivica i Marica“ u režiji Mirka Radonjića. Na presu su govorili glumci ove predstave: Anđela Lakićević, Danilo Babović i Tijana Bjelica, kao i reditelj Mirko Radonjić. Nakon predstavljanja ovog programa, osvrt na cjelokupan repertoar dale su PR producentkinje  Danijela Radulović i Marija Nikčević.

Predstava „Ivica i Marica“ je dio dječijeg segmenta MIT Festivala 2015, kao i prva premijera Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ za ovu godinu. O radnom procesu na ovoj dječijoj predstavi govorio je reditelj Radonjić, koji je istakao da se radi o projektu kome je pristupio na poseban način. On se, kako kaže, kroz ovaj projekat djeci obraća kao i odraslima, sasvim ravnopravno, te ističe da, bez obzira na to što se radi o dječijoj, ovu predstavu mogu gledati svi – od 6 do 106 godina.

Predstava „Ivica i Marica“ premijerno će biti izvedena u poneđeljak, 27. aprila u 18h, dok će reprizna izvođenja biti 28. i 29. aprila. Marija Nikčević, PR pozorišta navela je da će pored ovih termina predstava biti izvedena i 24. maja, a sve to je dio Dječije scene – segmenta MIT Festivala 2015.

Producentkinja Danijela Radulović, PR pozrišta, predstavila je majski repertoar Kraljevskog pozorišta, kao i programe koji su u maju dio MIT Festivala. Ona je navela da će 12. maja biti održan koncert Miloša Karadaglića, kao muzički dio festivala, dok je pod dramskim za maj mjesec zakazana i premijera predstave „Venecijanka“ u  režiji Lidije Dedović. Takođe, biće izvedena predstava „Kabare“ – autorski projekat Milana Laneta Gutovića, a krajem mjeseca još jedna predstava u produkciji Kraljevskog pozorišta i to „Žabar“ u režiji Lidije Dedović.

I u maju će biti aktuelni edukativni programi pod nazivom Laboratorija – radionice u okviru MIT Festvala koje okupljaju mlade kreativce i profesionalce koji ih vode. Marija Nikčević rekla je da su prijave za radionicu Laboratorija sa Mišom Radivojevićem u toku, te da se radi o filmskoj radionici koja će se održati 15, 18, 19, 20, 28. i 29. Maja, a koja će rezultirati kratkim filmom na kom će raditi prijavljeni polaznici radionice zajedno sa Radivojevićem. Takođe, biće održana i teatarska radionica sa Milanom Lanetom Gutovićem, koja je zakazana za 22. maj u 18h.

 

KLIKNITE NA PROGRAM ZA UVEĆANI PRIKAZ

plakat digital MITfest15