Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Predstava „Dvije“

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

Predstava Dvije - plakatU Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju će, u ponedeljak, 23. novembra u 20h, biti izvedena pozorišna predstava „Dvije“.

Ovo je vaninstitucionalni projekat čiju režiju potpisuju Radmila Božović i Gorana Marković. Glumačku ekipu čine Radmila Božović, Gorana Marković, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović, a tekst je pisala hrvatska dramaturškinja Tena Štivičić.

Anja i Lena su mlade Podgoričanke. Njihova životna sredina je glavni grad, nalik mnogim glavnim gradovima u Evropi. Samo je manji. Mnogo manji. A takav je i mentalitet njegovih stanovnika. Anjin i Lenin život nalikuje nečemu što srećemo u ženskim časopisima – sav je u boji i jako oslobođen. Samo, to je zapravo tek novostečena fasada. Ispod nje je haos post-ratnog društva, zbunjujuća mješavina tranzicije i potrošaštva u kojoj je gotovo nemoguće naći stabilnost, a emocionalni odnosi su zadnja stvar na koju se mogu osloniti.

Ovu predstava se pred cetinjskom publikom izvodi prvi put, a po Crnoj Gori je već izvođena više puta sa velikim uspjehom.

Cijena karte je 3 eura.

 

Predstava Dvije - 2

Predstava Dvije