Kraljevsko pozorište Zetski dom – Radionica ‘’Kratki rezovi’’

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U četvrtak, 4.februara 2016. godine, u 19h, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, biće organizovana četvrta po redu radionica “Kratki rezovi”, koja se realizuje u okviru evropskog projekta “EU Collective plays!”, a koju vodi naš poznati pisac Ognjen Spahić.

Radionica “Kratki rezovi”, sastavljena od tima dramskih pisaca i prijavljenih građana, fokusira se na pisanje kratkih priča koje se naslanjaju na temu Jelene Savojske, humanizma i kapitalizma. Tokom trajanja radionice učesnici će se baviti tehnikama pisanja kratke priče, samim pisanjem i finalizacijom, od kojih će na kraju radnog procesa najbolje biti selektovane i publikovane u knjizi.

Projekat “Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018” (“EU Collective plays!”), u kojem  Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja učestvuje kao teatar predstavnik iz Crne Gore uz još šest zemalja (Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Norveška i Malta), ima za cilj promociju “polivokalnih” pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati u inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvođenjima i produkcijama, što dalje podstiče interesovanje za evropsko pozorište.

 

Radionica Kratki rezovi - 1