Kulturni centar Bar – Film “Zanimljiva istorija”


Kratkometražni film za đecu i mlade „Zanimljiva istorija“ je dio projekta JP Kulturnog centra Bar kandidovan kod Ministarstva kulture Crne Gore za Evropsku kulturnu baštinu pod nazivom “Učimo istoriju kroz priču”.

Glavni cilj projekta je da đeci i mladima približimo tradiciju i istoriju Crne Gore, putem zanimljivih priča baziranih na istorijskim činjenicama i podstaknemo ih na samostalna istraživanja u istom pravcu. Na ovaj način dobijaju potpuniju sliku i o životu princeza, a zahvaljujući glavnoj akterki koja je njihova vršnjakinja, nalaze sponu između sadašnjeg vremena i godina u kojima su princeze živjele”.

 Glavnu ulogu tumači darovita Radmila Škuletić, koja ima dugogodišnje iskustvo u glumi i baletu tako da joj je ova filmska priča omogućila da na kreativan način udruži sve svoje talente. Kameru i montažu potpisuje Adnan Doa Alomerović a scenario i režiju Vesna Vujošević Labović.

Premijera je zakazana u subotu 20. novembra u 17h u Dvorcu Kralja Nikole u sklopu programa povodom Dana opštine Bar i na Svjetski dan đece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − one =