Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” – Revija filmova „Zlatne komedije“

 

KIC - Logotip

 
 

Revija filmova pod nazivom „Zlatne komedije“ biće održana u okviru filmskog programa  Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i obuhavtiće projekciju nekih od najpoznatijih komedija.

Filmovi će biti prikazani od 14. do 17.septembra u Sali DODEST, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Zlatne komedijeRevija će početi u poneđeljak, 14.septembra prikazivanjem filma „Meš“ – „Mash“ (1970) koji je nastao u režiji Roberta Altmana. Riječ je o američkoj antiratnoj satiri koja govori o osoblju poljske bolnice koje raznim šalama pokušava otkloniti strah i depresiju tokom Korejskog rata. Film je dobitnik nagrade za najbolju komediju 1971.godine, kao i brojnih drugih nagrada.

Film „Prljavi pokvareni prevaranti„Dirty Rotten Scoundrels“ (1988) režisera Frenka Oza (Frank Oz) biće prikazan u utorak, 15.septembra, a govori o Frediju Bensonu (Steve Martin) i Laurensu Džejmsonu (Michael Caine) iskusnim prevarantima koji žive iskorištavajući pripadnice ljepšeg pola i obmanjujući ih pričom o svojoj neistinitoj tužnoj sudbini. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada.

 

Komedija „Gospodin Bin“ – „Mr. Bean“ (1997) reditelja Mela Smita (Mel Smith) biće prikazana u srijedu, 16.septembra u kojem da bi se oslobodili od beznadežno nespretnog i destruktivnog stražara zvanog gospodin Bin, odbor donosi odluku da ga u ime firme pošalje u Los Anđeles na otvaranje portreta Vistlerove Majke.

U četvrtak, 17.septembra projekcija filma „Kad vodenjak pukne“ – „Due Date“ (2010) režisera Toda Filipsa (Todd Phillips) zatvoriće reviju „Zlatne komedije“. Dok Piter (Robert Downey Jr.) žuri da stigne na let kako bi bio uz suprugu na porođaju, njegove najbolje namjere se izjalove kada ga slučajni susret sa neostvarenim glumcem Itanom Tremblijem (Zach Galifianakis) primora na stopiranje, uništenje nekoliko automobila, više prijateljstava i živaca.