Ljetnja škola i Summer SAXperience festival saksofona u Herceg Novom

 

 

Međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience organizuje Treću međunarodnu ljetnju školu saksofona Summer SAXperience od 5. do 15. avgusta 2018. godine u Herceg Novom.

Međunarodna ljetnja škola saksofona Summer SAXperience održava se svakog avgusta u jednom od najljepših gradova na Jadranu, Herceg Novom. Ljetnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u ljetnjoj afmosferi, uz ljetnju zabavu i druženje, na atraktivan i jednistven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih djelova Evrope i svijeta.

U saradnji sa Francuskim institutom i Italijanskim centrom za kulturu profesori ovogodišnje Ljetnje škole su najistaknutiji i vrhunski saksofonisti. Profesori Francesco Santucci (RAI Radiotelevisione orchestra – Roma Big Band), Nicolas Arsenijević (Concervatoire de Chaville – Paris), Uki Ovaskainen (Finland, FMU Beograd) i Milan Savić (Belgrade SAXperience) koji tokom Ljetnje škole drže časove mladim saksofonistima. Summer Saxperience omogućava učesnicima Ljetnje škole da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi.

U toku Ljetnje škole organizuje se i Međunarodni festival saksofona Summer SAXperience, na kome nastupaju profesori škole sa gostima, pa je tako, ovaj događaj, postao jedan od najznačajnijh ljetnjih kulturnih događaja u Herceg Novom.