Lovćenac – Uručene nagrade „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“

 

krstas logo

 
 

Svečana akademija povodom dodjele nagrada Udruženja Crnogoraca Srbije Krstaš „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“ održana je u u srijedu 30. oktobra u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

 

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 1

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 2

 

Nagradu koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji, laureatima Šćepanu Roganoviću, Nataši Vučinić i Draganu Martinoviću, uručio je osnivač Krstaša Nenad Stevović.

 

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 3

 

Nagrada nosi ime Milorada Mida Vujoševića, jednog od osnivača Krstaša, tragično preminulog 30. oktobra 2010. godine i sastoji se od Plakete, unikatne zlatne značke „Krstaš“, i višednevnog boravka u Crnoj Gori sa obilaskom znamenitosti matične države.

Pročitavši pismo zahvalnosti skupu se ispred porodice Vujošević obratio Božidar Martinović. On je, u ime sestara Milorada Mida Vujoševića, uručio Udruženju „Krstaš“ novčani prilog koji će biti upotrebljen za opremanje Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu.

 

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 4

 

U kulturno umjetničkom programu nastupili su recitatori i hor Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca.

 

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 5

Dodjela nagrade Da je vjecna Crna Gora – Milorad Mido Vujosevic - 6

 

VIDEO ZAPIS SVEČANE AKADEMIJE

 

Press služba „Krstaš“