Luštica Bay: Otvorena izložba Tima Hola

 

Lustica Bay

 

Tivat, 24.avgust 2016.

 

Izložba 15 fotografija britanskog umjetničkog fotografa Tima Hola /Hall/ inspirisana crnogorskim pejzažima otvorena je u „Lipa“ galeriji u Luštica Bay-u u prisustvu ljubitelja njegovog rada, gostiju i stanovnika ovog novog grada na Jadranu.

Izloženi radovi predstavljaju crnogorske pejzaže snimljene tokom posljednjih pet godina na primorju i području Durmitora a izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena posjetiocima svakog radnog dana od 18 do 20 časova, do drugog septembra.

 

Izlozba Tima Hola - 1

 

Hol je prvi put u Crnu Goru došao prije pet godina. Fasciniran ljepotama crnogorske obale, odlučio je da istraži više od pejzaža tog podneblja i tako pronašao Durmitor. Njegove fotografije imaju jedinstven pogled na crnogorsku obalu i durmitorski kraj, i predstavljaju lirski odgovor mjestima koja su ga fascinirala.

Ovaj dio Jadrana ima poseban ton i prepoznatljivu boju i pruža beskrajnu inspiraciju za fotografisanje. Na Durmitoru, rano ujutru magla koja se uvija oko planina daje magičnu i nestvarnu atmosferu“, objasnio je autor.

Tim Hol je umjetnički fotograf sa više od dvadeset godina iskustva, specijalizovan za putovanja, pejzaže i portrete. Njegovi radovi su predstavljeni u galerijama savremene umjetnosti u Evropi, Jugoistočnoj Africi i SAD. Holova namjera da vidi svijet kroz sočivo kamere je inspirisano romantikom putnika iz 19. vijeka, a odnedavno radom fotografa Nacionalne geografije.

 

Izlozba Tima Hola - 2

 

„Ambijent naše galerije ovom izložbom je „oživljen“ prelijepim pejzažima naše obale, od kojih su neki „uhvaćeni“ Holovom kamerom iz vazduha i donose potpuno novo viđenje tih, nama poznatih predjela. Kontrasti boja, more kao osnova i kupači i čamci kao kontrast toj osnovi fasciniraju koloritom“, saopštila je Slavica Milić, izvršna marketing menadžerka u Luštica Development.

 

Izlozba Tima Hola - 3

 

Uspješna ljetnja kulturna sezona u Luštica Bay-u biće nastavljena novim izložbama, projekcijama filmova i promocijama. Do kraja mjeseca biće priređena promocija knjige Zorana Mujbegovića “Liber De Belila”, čije je objavljivanje sponzorisala Luštica Development. Knjiga sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa područja Krtoli na poluostrvu Luštica.

Izdavač knjige je tivatska podružnica nevladine organizacije “Matica Boke”, koja je prošle godine objavila trojezičnu monografiju Tivatski slikari. Među sponzorima monografije je takođe bila Luštica Development.

Luštica Development je ove godine sponzor renomiranih internacionalnih festivala KotorArt i Purgatorije Tivat i Operosa u Herceg Novom.

U kompleksu se tradicionalno održavaju golf takmičenja, a prvo sljedeće biće priređeno u petak.

Foto: Luštica Bay, Damir Moškov

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × one =