Makarska – Nastup reprezentacije Udruženja šefova kuhinja Crne Gore

 

Udruzenje sefova kuhinja Crne Gore

 

Na Internacionalnom kupu kuhara evropskih regija, u Makarskoj od 19. do 21. februara 2016.god., učestvovaće reprezentacija Udruženja šefova kuhinja Crne Gore.

Pored takmičarskog dijela, ove godine svoje kulinarske sposobnosti će pokazati i tokom pripremanja svečane večere za 150 osoba. Po rotirajućem sistemu, nakon kuvara iz Hrvatske, Srbije i BiH, ove godine čast da 20. februara u Makarskoj, gradu pobratimu Budve, bude domaćin večeri sa nacionalnim menijem, pripala je kuvarima Udruženja šefova kuhinja CG.

 

Rezanje prsuta

 

Predstavljanje u Makarskoj podržali su Opština Budva i TOB. Nastupiće ženska vokalna grupa Harmonija, dok će se sa paštrovskim i starobudvanskim specijalitetima predstaviti Organizacija žena Budve.

 

Opstina Budva i TO Budva

Harmonija

Udruzenje zena Budve

 

Na meniju, kojim će se u Makarskoj predstaviti nacionalna kuhinja CG, naći će se dimljeni krap, paštrovske makarule, durmitorska jagnjetina kuvana u mlijeku, raštan, palenta, sirnica i vina Plantaža 13. jul a u takmičarskom dijelu, reprezentacija Udruženja kuvara CG će se nadmetati u spremanju jela u kategoriji black -box, tj. takmičari će dobiti kutiju sa namirnicama i od toga praviti meni od dva ganga po šest tanjira.

 

Crnogorska jela