„Mali pirat“ na Kotorskom festivalu pozorišta za djecuPredstava „Mali pirat“ (8+), u režiji Milana Karadžića, biće izvedena u srijedu 3. jula, u 21.30 sati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru takmičarske selekcije 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Po motivima romana Anta Staničića dramatizaciju teksta potpisuje Aleksandra Glovacki. Predstava sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta rezultat je koprodukcije sa tivatskim Centrom za kulturu.

Publika u Kotoru i ove godine, tokom 12 festivalskih dana, moći će da uživa u raznovrsnim profesionalnim predstavama za đecu i mlade, različitih žanrova, a njih 12 koje su u takmičarskom segmentu programa, pored Žirija grada Kotora i Dječjeg žirija, ocijenjivaće i Stručni žiri koji čine: pozorišna kritičarka dr Ana Tasić, rediteljka Morana Dolenc i reditelj Mirko Radonjić.

„Mali pirat“ je avanturistička priča, rađena u formi mjuzikla sa elementima komedije i melodrame. Radnja se dešava u 18. vijeku kada su morima harali gusari. U djelu je, između ostalog, oslikan život bokeških pomoraca i njihovi običaji iz tog vremena. Pored uzbudljivih i dramatičnih događaja, priča šalje i snažnu poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema porodici.

Igraju: Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Kašćelan, Jelena Đukić, Miloš Pejović, Marija Maša Labudović, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Sanja Popović, Branko Ilić, Marija Đurić, Jelena Simić, Katarina Krek, Branka Femić-Šćekić, Omar Bajramspahić, Ivan Kašćelan; cure sa svadbe/robinje: Vladana Mišević, Mia Kuč, Dušica Rovčanin, Stefanija Brčić, Đorđa Čolo, Borjana Obrenović, Jelena Knežević; momci sa svadbe/mornari/pirati: Aleksa Balević, Filip Petrović, Antonio Grgurović, Nikola Mrvaljević, Mirko Ognjanović.

Uz reditelja Milana Karadžića i Aleksandru Glovacki, u autorskoj ekipi su i: kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitorka Irena Popović-Dragović, asistent kompozitorke Aleksandar Zavišin, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović i dramaturškinja Dubravka Drakić. Dizajn svijetlauradio je Radomir Stamenković, a songove potpisuju Dubravka Drakić i Neven Staničić. Lektor je Neven Staničić.