Manifestacija „Tradicija plesa i muzike u centralnoj Evropi“

 

 

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ i zemlje članice Kulturne platforme centralne Evrope (PCCE) pozivaju vas na međunarodnu manifestaciju „Tradicija plesa i muzike u centralnoj Evropi“ koja će biti upriličena 6. i 7. novembra 2018. godine, u Velikoj sali KIC-a u 20 sati.

            Manifestacija će započeti u utorak 6. novembra organizovanjem „Open Dance House“ – interaktivne muzičko – plesne večeri na kojoj će učestvovati umjetnici iz pet centralnoevropskih država i naše sa zainteresovanim sugrađanima. Želja je da jedni druge nauče plesnim ili koracima folklornih igara zemlje iz koje dolaze, ili pak običajima i tradiciji.

            Glavno veče manifestacije, gala koncert „Tradicija plesa i muzike u centralnoj Evropi“ biće održan u srijedu, 7. novembra u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati. Učestvuj: muzički duo Agnes Palmisano i Andreas Teufel (Austrija), Tomaš Kočko sa orekstrom (Republika Češka),  Zagyva Bend (Mađarska), Tegie Chlopy bend (Poljska) muzičar Vladimir Homola (Slovačka), i naravno reprezentativni Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović”. 

            Svečanost će pozdravnim govorima otvoriti – ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović, Laslo Vizi, ambasador i generalni direktor odjeljenja za kulturnu diplomatiju ministarstva vanjskih poslova Mađarske i Snežana Burzan, direktorica KIC-a “Budo Tomović”.

           Pozivamo publiku na interaktivno veče 6.novembra koje će biti otvoreno za posjetioce, a besplatne ulaznice za gala koncert, koji će biti održan 7. novembra mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a, svakog radnog dana od 9 do 20h.