Mart u CNP-u

Nastavlja se akcija ,,Dvoje kao jedno- Zaljubite se u pozorište“

Crnogorsko narodno pozorište nastavlja akciju ,,Dvoje kao jedno- Zaljubite se u pozorište“ u sklopu koje se ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a, osim premijernih izvođenja, mogu naći na popustu od 50%. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom sajtu pozorišta www.uaznice.cnp.me.

Na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta 13. marta u 20.30 sati će premijerno biti izvedena predstava ,,SMRT I NJENI HIROVI“ Žoze Saramaga, portugalskog pisca i dobitnika Nobeleove nagrade za književnost 1998. godine. Rediteljka predstave je Lidija Dedović. U predstavi igraju: Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Ana Vučković, Julija Milačić, Jadranka Mamić, Vule Marković, Omar Bajramspahić i Pavle Prelević. 

U utorak, 27. marta  povodom Svjetskog dana pozorišta, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena predstava Vilijama Šekspira  ,,Hamlet“ u režiji i adaptaciji rediteljke Ane Vukotić. Prije početka predstave biće pročitana poruka koju od 1962. godine, na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta, pišu istaknuti svjetski  dramski umjetnici. Ovogodišnju poruku je napisao dramski pisac iz Pakistana Shahid Nadeem.

Ljubitelji pozorišta tokom ovog mjeseca uživaće gledajući još i predstave ,,Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića,  ,,Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića, ,,The Beauty Queen“ Martina Makdona u režiji Ane Vukotić.

Predstava ,, Ivanov“ A.P. Čehova, koja je probudila pažnju pozorišne publike, biće ponovo izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta 19. i 20. marta u 19 časova.

Crnogorsko narodno pozorište će u poneđeljak, 30. marta biti gost Kulturnog centra Nikola Đurković u Kotoru, sa predstavom ,,Smrt i djevojka“ Arijela Dofmana koju je režirao Goran Bulajić, dok će domaćin ove predstave u utorak, 31. marta biti Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju.

Muzički program CNP-a u martu čine dva koncerta koja će biti realizovana u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore. Crnogorski simfoničari nastupiće pod dirigentskim vođstvom Ikera Sancheza (Španija) 10. i 30. marta. Na koncertu 10. marta solista je Manuel Kanizares, gitara (Španija) a 30. marta Bojan Martinović, klavir.

29. marta Crnogorsko narodno pozorište ugostiće Baletsku školu ,, Princeza Ksenija“ gdje će preko 140 učesnika obilježiti ,,20 godina igre“ baletske škole. Solisti su Elena Petrichenko, Sergey Chumakov (Rusija) i Jovica Begojev (Srbija). Koreografkinja je Antoaneta Alexieva (Bugarska).

U saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore 31. marta biće izvedena Francuska opera u sklopu manifestacije ,,Dani Frankofonije“. Na programu su djela G. Bizet, C. Gounod, G. Faure, E. Satie i G. Poulenc. Solista je Milica Lalošević, sopran. Ulaz je slobodan.

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore od 5. do 31. marta biće postavljena izložba fotografija ugledne filmske fotografkinje Brigitte Lacombe, koja je plod saradnje Sarajevo film festivala, Filmskog centra Crne Gore, Artisana i programskog segmenta CNP-a Cinema Studio.

KOMPLETAN REPERTOAR MOŽETE POGLEDATI
AKO KLIKNETE NA UMANJENI PRIKAZ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =