Međunarodni festival umjetničke muzike Espressivo – Trio Piceno ClassicaTrio Piceno Classica nastupiće 19 avgusta sa početkom u 21 čas u Svečanoj sali „Ivan Crnojević“ na Cetinju u okviru XII izdanja Medjunarodnog festivala umjetničke muzike Espressivo. 

Luca Magni

Trio Piceno Classica koga čine Luca Magni (flauta), Daniele Biagini (klavir) i Daniela Tremaroli (violončelo) jedan je od vodećih sastava te vrste u Italiji. Intezivno i sa velikim uspjehom nastupa čirom Evrope promovišući najvisočije domete izvođaštva, trudeći istovremeno i da afirmišu novu muziku i nove žanrove.

Daniele Biagini

Trio Piceno Classica predstaviće se na ovgodišnjem Espressivu programom koji će obuhvatiti raznovrsne segmente muzičkog stvaranja i interpretacije, uključujući sve segmente muzičke tradicije od interpretacije stare muzike do cross-overa. Programom The magic, flute fantasy  ovaj sastav želi da još intezivnije i kvalitetnije pristupi afirmisanja kulture i umjetnosti i doprinese upoznavanju publike sa savremenim umjetničkim tokovima izvođačke prakse.
Ulaz je slobodan.

Daniela Tremaroli