Međunarodni konkurs za kratku priču VRANAC – najbolja kratka priča 2015.

 

Karver - Kratka prica

 
 

Knjižara Karver i 13. jul – Plantaže, 17.02. 2015. godine raspisale su šesti međunarodni konkurs za kratku priču VRANAC – najbolja kratka priča 2015.

Priče se mogu slati preko aplikacije na veb stranici www.karver.org do 17. maja 2015. godine.

Nakon okončanja Konkursa, dvadest najboljih priča biće objavljeno na veb stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodijeljene u vrijeme održavanja sedmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2015. koji organizuje knjižara Karver u Podgorici od 1. do 8. jula ove godine.

Pokrovitelj konkursa i nagrada i ove godine je 13. jul – Plantaže, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.

Konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan je od najprestižnijih konkursa u regionu. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. Konkuri su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima.

U dvije knjige Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011, kao i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 učesnika koje je žiri, u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicista i Božo Koprivica, književnik, jednoglasno izabrao kao najbolje.

Uslovi za učestvovanje na konkursu – apliciranje preko veb stranice www.karver.org, informacije putem e-maila na adresu info.vranac@gmail.com:

  1. priča treba da budu napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku

  2. priča treba da budu ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera

  3. priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko veb portala www.karver.org gdje se nalazi pristup i uputstvo za slanje

  4. izbor najboljih priča po odluci žirija za dodjelu nagrada biće objavljen u medijima i na veb stranici www.odaklezovem.com 20. juna 2015. godine.

  5. prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver), da odabrane priče objavi.

  6. tema konkursa je slobodna

  7. svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara pri izboru za nagrade.

  8. Tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 eura biće dodijeljene u vinskom podrumu Šipčanik – 13.jul – Plantaže u periodu između 1. i 8. Jula 2015. godine. Tačan datum biće na vijeme najavljen.

Uputstvo za slanje Vaših priča

Da biste učestvovali na ovom konkursu potrebno je da u svom računaru formirate dva Word dokumenta (podržani format: .doc, .docx). Prvi dokument sačuvajte pod naslovom priče kojom konkurišete na konkurs. Ovaj dokument treba da sadrži naslov priče i priču obima do 20 000 karaktera. Na samom kraju dokumenta sa pričom navedite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Drugi Word dokument u Vašem računaru treba sačuvati pod šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. U taj dokument unesite Vaše osnovne lične podatke: ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail i još jednom ponovite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Nazive dokumenata napišite latiničnim pismom, ali nije dozvoljeno korištenje sljedećih slova: ž,ć,č,š,đ.

Nakon toga možete pristupiti slanju Vaše priče putem dole postavljene forme “prijava na konkurs”.

Unesite prvi Word dokument naslovljen pričom koju šaljete na konkurs. Nakon toga će Vam se otvoriti forma za unos Word dokumenta koji je naslovljen šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. Kada budete poslali i ovaj dokument dobićete obavještenje da ste uspješno poslali priču na međunarodni konkurs za nagradu “VRANAC” – NAJBOLJA KRATKA PRIČA 2015.