Milena Gardašević-pojačanje u timu KotorArt

 

 

Rođena Podgoričanka Milena Gardašević od nedavno je predsjednica Odbora podrške KotorArta.

Gardašević,  koja već duže vrijeme živi u Njujorku i Los Anđelesu, svestrana je umjetnica (filmska i pozorišna glumica, spisateljica i slikarka) i doskorašnja kreativna direktorka kompanije “Margam Fine Art, LLC” u vlasništvu čuvenog holivudskog glumca ser Entoni Hopkinsa sa kojim blisko sarađuje.

Trenutno, pored zastupanja nekih od najvećih slikara današnjice, Milena Gardašević je aktivna i u svijetu biznisa, na polju razvoja nekretnina kao i projekata solarne energije.

Glavni zadatak odbora biće da dodatno osigura finansijsku stabilnost festivala kroz međunarodne donacije kao i da pomogne u promociji crnogorske kulture i turizma na internacionalnom nivou.

Milena Gardašević dio je pojačanja festivalskog tima kojem su se prošle godine i zvanično pridružili admiral Bokeljske mornarice, diplomata, istoričar i vitez Malteškog reda dr Antun Sbutega, u svojstvu predsjednika Upravnog odbora  i Roman Simović, naš poznati violinista i koncert-majstor čuvenog Londonskog simfonijskog orkestra koji je od prošle godine preuzeo dio umjetničkog rukovođenja muzičkog programa festivala. Simović je za KotorArt vezan od samog osnivanja i na njemu je nastupao na brojnim koncertima.

KotorArt su davne 2002. godine osnovali istaknuti intelektualac, humanista i sveštenik don Branko Sbutega i naš poznati pijanista Ratimir Martinović.