Moderna galerija „Jovo Ivanović” – Koncert „Musica rustica: perpetuum”

U subotu 30. marta 2019. godine, u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održaće se koncert „Musica rustica: perpetuum” koji organizuje nevladino udruženje „ARS NOVA“ iz Budve u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve.

Autorsko veče kompozitorke i profesorice Zlatković Ninoslave čine selektovane pjesme budvansko-paštrovskog kraja koje je autorka aranžirala, obradila i harmonizovala na akademski način. U vokalno-instrumentalnu realizaciju projekta uključeni su profesionalni izvođači, učenici solisti kao i kamerni sastav „Primorkinje“.

Ninoslava Zlatković studirala je kompoziciju i teoriju muzike, a nakon završenih studija radila kao profesor klavira u srednjoj muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Prištini. Bila je 2 godine predsjednik Muzičke omladine Prištine, a zatim još 2 predsjednik Muzičke omladine Kosova i Metohije. Proglašena studentom generacije. Jedna od osnivača Gradskog kamernog orkestra u Prištini 1996. godine, čiji je bila i umjetnički rukovodilac. Učesnica mnogih kulturno-umjetničkih manifestacija u zemlji i inostranstvu.

Katarina Popović će se predstaviti publici kao dirigent.  Katarina je iz Risna, završila je studije dirigovanja i teorije muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a zaposlena je kao profesor hora, orkestra i solfeđa u Muzičkoj školi u Budvi. Članica vokalne ženske klape „Harmonija“, kao i osnivač dječije klape „Primorkinje“.

Bojana Pejanović solistkinja (sopran) iz Bara, diplomirala je 2009.  godine u  Beogradu  na Fakultetu muzičkih umjetnosti na odsjeku solo pjevanje. Usavršavala se kod prof. Lilly Ilyeva, a dobitnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Ostvarila se podjednako  u izvođenju operskog, ali i kamernog repertoara. Značajnije uloge imala je u operi „Figarova ženidba“ Wolfanga Amadeus Mocarta, Glukovom „Orfeju“ i Pučinijevoj operi „Sestra Anđelika“.

Stefan Stešević iz Budve, diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji na Cetinju, prethodno završivši Muzičku školu u Budvi i  Kotoru. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima koje je ostvario uz svesrdan rad sa  profesorom  Momirom Petričevićem kao solista, ali i u okviru kamernih sastava. Zaposlen u Muzičkoj školi u Baru i Budvi, gdje radi kao profesor i gdje sa jednakim žarom priprema svoje učenike za razna takmičenja i nastupe.

Dijana Rakočević iz Budve, završila Osnovnu muzičku školu u Budvi 2018. godine, odsjek flauta. Učestvovala na brojnim koncertima  i javnim nastupima kao solista, ali i kao dio raznih sastava i orkestara u Budvi, Petrovcu, Podgorici, Herceg Novom, Negotinu i dr. Dobitnica više nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a pratila je na flauti  dječiju klapu „Primorkinje“ na Etno festivalu u Negotinu. Trenutno pohađa prvi razred Gimnazije u Budvi.

Milica Perović – solistkinja, učenica je VIII razreda Druge osnovne škole u Budvi i  istog razreda Muzičke škole na odsjeku  violine. Učestvovala na školskim i drugim  koncertima na violini i pjevajući. Članica dječije klape „Primorkinje“ sa kojima je nastupala u Budvi, Petrovcu, Perastu, a posebno se ističe njeno učešće na Etno festivalu u Negotinu kada su osvojile nagradu svojim zapaženim nastupom.