Monografija “Fragmenti: Zapisi o književnosti”Knjiga Fragmenti: Zapisi o književnosti književnice Dragane Kršenković Brković nedavno je objavljena u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja. Za izdavača je potpisan Goran Martinović a urednik je Milorad Popović.

Studije u ovoj monografiji nastajale su tokom poslednjih dvadeset godina i propituju različite poetske senzibilitete, ukazuju na bogatstavo metafizičkih misli u ostvarenjima odabranih umjetnika/umjetnica i istražuju pitanja vezana za odnos prolaznog i vječnog, kao i za arhetipski, fantastični, iracionalni, transcedentni ili onirički sloj izdvojenih umjetničkih djela.

Promocija knjige Fragmenti: Zapisi o književnosti Dragane Kršenković Brković biće organizovana  u petak, 16. avgusta, na Trgu pjesnika u 21h, u okviru književnog programa XXXIII Festivala „Grad teatar“ Budva.

Dragana Kršenković Brkovića utorka je romana Atelanska igra Izgubljeni pečat, zbirki pripovijedaka Vatra u Aleksandriji Gospodarska palata, zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografija Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u „Ranim jadima“ Danila Kiša Fragmenti: Zapisi o književnosti, kao i knjiga za djecu – Tajna plavog kristalaDuh Manitog jezeraMuzičar s cilindrom i cvijetom na reveru, Modra planina Tajna jedne Tajne.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti, katedra za dramaturgiju, Univerziteta umjetnosti u Beogradu, i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu, Nauka o književnosti, Univerziteta Crne Gore. Bila je gostujuća književnica i stipendistkinja Hubert HHumphrey ProgramaOeADThe Austrian Federal Chancellery & KulturKontak Austria, Nemzeti Kulturalis Alap (The National Cultural Fund of Hungary), Apexart-a, Art OmiThe Whiting Foundation i UNESCO-a u Njujorku, državi Njujork, Washington DC, Kaliforniji, Beču, Gracu, Pečuju, Bolonji, Bratislavi i na Rodosu.