Morinj – Završena Likovna kolonija

 

 

 

U organizaciji, akademskog slikara Milutina Obradovića iz Bijelog Polja i NIP ART-PRESS iz Budve, u apartmanima Vile Lalević u Morinju, u Boki Kotorskoj, uspješno je završena Likovna kolonija u kojoj je stvaralo i družilo se proteklih deset dana, osam akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Kako je saopštio organizator i učesnik Likovne kolonije  Milutin Obradović, prvi saziv je okupio: Igora Modrića iz Hrvatske, Dragišu Marsenića i Branislava Vojnovića iz Srbije, Sanju Raonić, Daliborku Kordić, Zorana Petrušića i Miliju Stojanovića iz Crne Gore.

Tokom rada i druuženja, u Koloniji je nastalo 16 zanimljivih slika, radjeniih u tehniici ulje na platnu, koje su posllednje večeri, pored autora, vidjeli i drugi posjetioci i ljubitelji slikarstva.

Radili smo u predivnom ambijentt, stvarali, družili se i ragovarali o umjetnosti i daljoj sadnji, kazao je, ne skrivajući zadovoljstvo prvim okupljanjem svojih koolega, akademski slikar Milutin Obradović.

Svoje zadovoljstvo učešćem u oovoj Likovnoj koloniji, saopštio je i najstariji učesnik, akademski slikar Dragiša Marsenić – Marso iz Šapca, inače porijeklom  iz Marsenića rijeke, sa sjevera Crne Gore.

Zbog nezaboravniih druženja sa dobrim ljudima na likovnim kolonijama, uvijek rado dolazim u Crne Goru, na njeno lijepo primoorje,  kazao je prof. Igor Modrić iz Zagreba.

Slike nastale u Likovnoj koloniji u Morinju, u narednom perioduu, imaće prillike da vide, ljubitelji slikarstva u Budvi, Kotoru, Podgorici i Bijelom Polju, saopštili su organizatori ove  manifestacije.