Muzej i galerija Tivat – Izložba akademskog slikara Mirona Mutaovića “Glave”


Izložba akademskog slikara Mirona Mutaovića “Glave”  biće otvorena u četvrtak, 21. oktobra 2021. godine u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 19 sati.

Miron Mutaović diplomirao je 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Čedomira Vasića, dok je 1999. godine magistrirao na istom fakultetu. Izlagačku aktivnost započeo je serijom samostalnin izložbi u galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu (1995-1997). Jedan od osnivača umjetničke grupe KEROZIN, poznate po radu u Muzeju avijacije i po zapaženim izložbama. Od 1999. godine je član ULUS-a. Pored brojnin samostalnin i grupnih izložbi na kojima je učestvovao, izlagao je u Beogradskim galerijama Zvono, Haos i Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2005.godine radi kao profesor na Fakultetu Umetnosti Univerziteta u Nišu.

 Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat, mr Jelena Bošković na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 17 =