Na KotorArt Don Brankovim danima muzike održan koncert studenata Muzičke Akademije sa Cetinja


Kotor, 19. jul 2020.

Sinoć su studenti Muzičke Akademije sa Cetinja imali priliku da se predstave na KotorArt Don Brankovim danima muzike. Festival je, zbog redukovanog gledališta unutar same Crkve sv. Duha obezbjedio direktan prenos na trgu ispred Kina, uz podršku prijatelja Festivala, kafića „Ombra“ kao i direktan prenos putem YouTube kanala, tako da je ukupan broj publike bio veći od 500 ljudi.

Na koncertu su nastupali solisti kao i kamerni ansambli. Trio za dvije violine i klavir Ludvig van Betovena izvele su Aksa Muratović (violina), Teodora Ćalić (violina), Iva Ivanović (klavir) dok su kompoziciju „Sjećanje na Ludviga van Betovena“ kompozitora Pedra Tintorera izvele Milena Jaramaz (violina), Ksenija Lukić (viola), Andrijana Ramović (kontrabas) i Iva Drekalović (klavir). Kao solisti predstavili su se Viktor Huter (violina), Žunja Lipanović (flauta), Vasilije Vujadinović (klarinet), Seida Kučević (trombon), Filip Miladinović (gitara) i Uroš Sučić (truba).

Zahvaljujemo se svim profesorima i studentima na kvalitetnom koncertu, želji i spremnosti da u ovakvom vremenu istraju na svojim putevima umjetnosti. Akademiji želimo čestitati jubilej, 40 godina postojanja, i poželjeti puno uspjeha u daljem radu i kvalitetan razvoj na svim poljima. Na Festivalu očekujemo još jedan koncert, ovog puta sa profesorima Akademije. Festival je pružio svoj maksimum da se pobrine o bezbjednosti zdravlja učesnika, publike i radnog osoblja. Vršena je dezinfekcija prostora, kao i obuće i ruku prije ulaska u salu. Ovo je naša trenutna realnost, a mi, kao Festival, trudimo se najbolje reagovati u datim uslovima, brzo i efikasno odgovoriti svim izazovima. Publici veliko hvala za sinoćnu podršku mladim talentovanim umjetnicima.  – istakli su iz PR službe Festivala.

Večeras, na Pjaci od Kina, Festival organizuje prvi koncert u nizu serijala koncerata u okviru Pjace od džeza. U 22h nastupa džez trio:  Šule Jovović (gitara), Sara Jovović (klavijature), Martin Đorđević (bubanj).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − six =