Na podgoričkom Trgu nezavisnosti nastupio Crnogorski simfonijski orkestarU organizaciji Glavnog grada, Ministarstva kulture i Muzičkog centra Crne Gore, 22. maja 2019. godine, je priređen koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji je pred mnogobrojnom publikom na podgoričkom Trgu nezavisnosti nastupio povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Predvođeni maestrom Grigorijem Kraskom simfoničari su program otpočeli crnogorskom himnom „Oj svjetla majska zoro“. U nastavku su se mogla čuti atraktivna orkestarska ostvarenja kao što su „Poskočica“ Borislava Tamindžića, „Igre iz Galante“ Zoltana Kodalja, „Ciganski rondo“ Johanesa Bramsa, „Rumunska rapsodija br.1“  Žorža Eneskua, potom numere iz baleta „Labudovo jezero“ (Introdukcija) P. I. Čajkovskog i „Gajane“ (Igra sabljama) Arama Hačaturjana, kao i odlomci iz opera „Seosko viteštvo“ (Intermeco)  Pjetra Maskanjija i „Ero s onoga svijeta“ (Završno kolo) Jakova Gotovca.

Ovaj prijemčiv i dopadljiv koncertni program, odabran sa ciljem približavanja klasičnog repertoara širem auditorijumu, lako je „komunicirao“ sa podgoričkom publikom, koja je crnogorske simfoničare i maestra Kraska na kraju večeri nagradila dugim i snažnim aplauzima podrške.