Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama


Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji se obilježava 5.oktobra, JU Narodna biblioteka Budve se pridružuje  akciji BIBLIOTEKE ZA STUDENTE na poziv Centralne univerzitetske biblioteke, te u petak, 04. oktobra 2019. godine, od 08 do 20 časova organizuje besplatan upis u Biblioteku za sve studente.

Akcija pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE podrazumijeva besplatan upis u narodne biblioteke  za sve crnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog ili privatnih univerziteta. Ovom akcijom se na simboličan način daje doprinos afirmaciji bibliotečke struke, ali i doprinosi visokom obrazovanju u Crnoj Gori.

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama realizuje se u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja.

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, Centralna univerzitetska biblioteka organizovaće prigodan program u prostorijama svoje čitaonice u Podgorici. U okviru dodatnog programa održaće se predavanje „Savremeni tokovi u bibliotekarstvu – INELI Balkans i IFLA WLIC 2019“ na Pomorskom Fakultetu u Кotoru i akcija „BIBLIOTEКE ZA STUDENTE“, u kojoj učestvuju biblioteke širom Crne Gore.

1 Trackback / Pingback

  1. Library National Awareness Day, Podgorica, Montenegro, October 5th 2019 - LNSS Western Balkans

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 12 =