Najava programa festivala „Tournee“ za srijedu 25.09.2019


U srijedu, 25. septembra, u okviru festivala „Tournee“ biće izvedena dva programa. Na sceni između crkava, sa početkom u 20.00č na programu je  mjuzikl “Ostrvo”, produkcija pozorišta iz Barlete, regija Pulja.

Izvođenje u produkciji kompanije „Il Carro dei Comici“ iz Molfetija- Bari, nadahnuto je pričom koju je napisao i ilustrovao Armin Greder. Ovaj mjuzikl je priča na koju je nemoguće ostati ravnodušan, koja govori o drugačijem i različitom. Komad „Ostrvo“ želi doprinijeti miru, prijateljstvu i jačanju odnosa među ljudima.

Režiju, scenografiju i dramaturgiju je uradio Frančesko Tamako, kostimografiju Mikele Napolitano, a kompozitor je Pantaleo Aneze. U mjuziklu igraju: Klaudija Gadaleta, Roza Tarantino, Federiko Ankona, Marko Salustio, Karlo Salvemini, Gabrijela Kaputi.  Napominjemo da mjuzikl „Ostrvo“ nije za publiku mlađu od 13 godina.

Nakon toga, u 21.00č, u crkvi Santa Marija na programu je pozorišni performans “Orestija. Distopijska”, autorski projekat Borisa Kadina, po motivima Eshilove trilogije “Orestija”. Pozorišni performans je produkcija italijanske fondacije Lenc.

Budući da je projekat podržan sredstvima Evropske unije, ulaz se za programe festivala ne naplaćuje.            

Večeras se i završava program festivala „Tournee“ u Budvi, a programi koji su izvedeni u Budvi, biće izvedeni i u Italiji i Albaniji. JU „Grad teatar“ po prvi put realizuje ovakav festival, a u okviru međunarodnog projekta “Theatres for Tourism Development in Europe – TOURNEE”, koji se finansira kroz trilaterarni program saradnje Evropske unije Italija – Albanija – Crna Gora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 4 =