Narodna biblioteka Budve – Predstavljanje knjige “Žene sve mogu”

 

 

U četvrtak, 8.juna 2017. godine, sa početkom u 19h, JU Narodna biblioteka Budve organizuje predstavljanje knjige Žene sve mogu, istraživača i publiciste mr Triva Zolaka.

Knjiga Žene sve mogu je četvrta knjiga iz edicije Čudesna moć žene, u kojoj su dosad objavljene životne priče 178 uspješnih i zanimljivih žena Crne Gore. Prva knjiga je objavljena 1999. godine, koju je autor Trivo Zolak radio zajedno sa unukom Oliverom Kukić, novinarkom i PR menadžerkom koja će postati njegova nasljednica u izdavanju knjiga o uspješnim ženema. Kako je emancipacija muškaraca i ostvarivanje potpune rodne ravnopravnosti veoma dug proces, knjige iz ove edicije treba da pomognu da se taj proces ubrza i ostvari u toku narednih 50 do 80 godina, odnosno do kraja ovog vijeka, što je i osnovni cilj  Zolakovog projekta i nevladinog udruženja „Moć znanja“ iz Bara, koje je izdavač knjiga iz edicije Čudesna moć žene.

Knjiga Žene sve mogu sadrži 44  životne priče  uspješnih i zanimljivih žena Crne Gore i zajedničko je djelo izabranih uspješnih žena i autora projekta. U Narodnoj biblioteci Budve u četvrtak  knjigu će predstaviti ugledni novinar Savo Gregović i autor mr Trivo Zolak, a  svečanost će uveličati i ženska klapa „Harmonija“ iz Budve sa dirigentkinjom Mirjanom Pajović.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × two =