Narodna biblioteka i čitaonica „Ivo Vučković“ Bar – Izmjene programa rada


JP Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica „Ivo Vučković“ planirali su da, povodom obilježavanja Dana Biblioteke, organizuju cjelodnevnu manifestaciju naslovljenu „Ne odustaj od čitanja knjige – nikada, koja je trebala  da se održi u prostorijama Biblioteke u subotu, 21. marta 2020. godine.

 Zbog najavljenog otkazivanja svih repertoarskih programa usljed opasnosti od koronavirusa, toga dana će se upriličiti samo akcija besplatnog učlanjenja u Biblioteku u vremenu od 07:00 do 12:00 časova na pozajmnim odjeljenjima za đecu i odrasle, dok će čitaonica od 16. marta biti zatvorena za korisnike. Takođe,  povelje i zahvalnice prijateljima Biblioteke, predviđene za uručivanje u svečanom dijelu manifestacije, proslijediće se lično ili putem pošte. Ostali programi: Okrugli sto Nova uloga savremene školske biblioteke i Gosti kao bibliotekari, odnosno druženje sa sugrađanima različitog zanimanja i starosnog doba, koji iz ličnog ugla preporučuju knjige za čitanje, odlažu se do daljeg.

Dobitnici povelja za doprinos radu i ugledu Biblioteke su: a) ustanove i institucije: Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Bar, Radio Bar, Bar info i RTV Corona; b) pojedinci: Vjenceslava Ševaljević, bibliotekarka savjetnica i v.d. pomoćnika direktora Nacionalne biblioteke CG; Željko Milović, pisac, publicista i urednik iz Bara; Vjera Knežević Vučićević, novinarka Radio Bara i dopisnica „Pobjede“; Alma Ljuca, samostalna novinarka iz Bara i Snežana Vujović, urednica Drugog programa Radio Crne Gore;  c) najaktivniji čitaoci u 2019. godini: Helena Čabarkapa (najmlađi član Biblioteke); Marin Šaltić (najvjerniji član Dječjeg odjeljenja); Petar Bokan (najvjerniji član Odjeljenja za odrasle) i Muris Adrović (najaktivniji korisnik čitaonice). Pored dobijene povelje, čitaoci će biti nagrađeni knjigom i  besplatnom  članskom kartom Biblioteke.

            Dobitnici zahvalnica za pomoć i uspješnu saradnju su: a) darodavci knjiga u 2019. godini: Tara i Karla Miranović, Radmila Škuletić (učenice iz Bara); Milan Vujović (pisac i novinar Radio Bara); Andrej Nikolaidis (pisac iz Ulcinja); Emina Nuredinovska (član Biblioteke) i Božidar Strugar (penzioner iz Bara); zatim  CANU Podgorica i Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ Bar, kao i ovogodišnji donatori knjiga za Dan Biblioteke: Branka i Saša Brajović, Anica Pavlović, Zlata Škrijelj Husić, Evgenija Iškova i Vasko Milošević (svi iz Bara)i Jovan Nikolaidis (pisac i izdavač iz Ulcinja). Zahvalnicu su, takođe, dobili i Biblioteci najodaniji saradnici: mr Đurđa Martinović, bibliotekarka savjetnica i rukovodilac COBISS centra CG; Dragan Radusinović, referent Matične službe u Nacionalnoj biblioteci CG; Dragica Milić (Ministarstvo kulture); Nade Pavlović (direktor knjižare „Olovka“) i Blažo Simović, organizator opštih poslova u JP  Kulturni centar Bar.

            Pozajmna odjeljenja Biblioteke za sada će raditi po ustaljenom rasporedu (radnim danima od 07:00 do 19:00h i subotom od 07:00 do 12:00h), a ukoliko, u međuvremenu, dođe do promjena i novih informacija, korisnici bibliotečkih usluga biće blagovremeno obaviješteni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =