Narodni muzej i Fakultet likovnih umjetnosti potpisali Memorandum o saradnji


Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, dr Anastazija Miranović i dekan Fakulteta likovnih umjetnosti, Ratko Odalović, potpisali su juče na Cetinju Memorandum o saradnji između te dvije institucije. Dr Miranović uručila je Fakultetu vrijednu donaciju, umjetničke knjige i monografije u izdanju Narodnog muzeja.

– Pričinjava mi zadovoljstvo što je uspostavljena i formalna saradnja naše dvije institucije, potpisivanjem datog Memoranduma. I do sada su Muzej i Fakultet sarađivali i nadam se da će se ta saradnja unaprijediti na mnogim poljima, projektima koji će biti na dobrobit naše likovne  kulture i umjetnosti, kroz razne edukativne programe, izložbe, izdavačku djelatnost – kazala je direktorica Narodnog muzeja, dr Anastazija Miranović naglasivši da će, već u 2020. godini, realizovati niz zajedničkih projekata, koji će biti na fonu kvalitetne saradnje dvije institucije.

Dekan FLU, Ratko Odalović kazao je da mu je jako drago što je uspostavljena i zvanična saradnja između Narodnog muzeja i Fakulteta likovnih umjetnosti i da su već razgovarali o zajedničkim projektima koji bi se mogli realizovati u skorije vrijeme. On vjeruje da će ova saradnja biti na zadovoljstvo obije institucije, grada Cetinja i države Crne Gore. Odalović se zahvalio dr Anastaziji Miranović na vrijednoj donaciji umjetničkih knjiga i monografija koje je Narodni muzej poklonio biblioteci Fakulteta.

Memorandum podrazumijeva saradnju u oblasti visokoškolskog obrazovanja, likovnog i kulturno-umjetničkog stvaralaštva. On će obuhvatiti razmjenu iskustava koje mogu poslužiti u svrhu istraživanja, sačinjavanja stručne literature, organizovanja događaja, izložbi, radionica, podršku prilikom angažovanja studenata i stručnjaka iz prakse u pravcu organizacije izložbi, mogućnost ustupanja dostupnih galerijskih prostora i sl.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 4 =