Narodni muzej poklonio svoja izdanja Osnovnoj školi „Jugoslavija“


Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, dr Anastazija Miranović, uručila je Osnovnoj školi „Jugoslavija“ iz Bara vrijednu donaciju – umjetničke monografije, knjige i ostale publikacije u izdanju NMCG.

Ona je tom prilikom učenicima održala čas na temu istorije umjetnosti i upoznala ih sa radom i aktivnostima nacionalnog muzeja. Direktorica NMCG je istakla da je važan segment djelovanja Muzeja edukacija mladih kojoj se tokom poslednjih godina u toj ustanovi poklanja velika pažnja. Ona je dodala da će Muzej i naredne godine nastaviti da sprovodi programe edukacije srednjoškolaca na temu likovne kritike, učeći mlade da kritički promišljaju umjetnost, u saradnji sa školama iz raznih krajeva Crne Gore i Ministarstvom prosvjete.

Direktorica Osnovne škole „Jugoslavija“, Biljana Vukmanović, zahvalila se na donaciji i tom prilikom uručila dr Anastaziji Miranović zahvalnicu za učešće i doprinos realizaciji obilježavanja Dana Bara u toj obrazovnoj ustanovi.

Narodni muzej Crne Gore je tokom ove godine, u okviru programa edukacije, svoja izdanja i reprodukcije djela velikana crnogorske likovne umjetnosti poklonio osnovnim školama „Pavle Rovinski“ i „Marko Miljanov“ iz Podgorice.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 4 =