Neđelja argentinske kulture u KIC-u

 

 

da-je-vjecna

Neđelja argentinske kulture biće održana u organizaciji Ambasade Republike Argentine i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 1. do 4.decembra. Ulaz je besplatan.

 

nedjelja-argentinske-kulture

 

Prvog dana manifestacije biće organizovano otvaranje izložbe slika i prezentacija argentinskog čaja Yerba mate u izložbenom holu KIC-a, sa početkom u 20 sati.

Iste večeri nastupiće orkestar “Tanguango” i plesni parovi iz tango škola Crne Gore: “Buena Vista”, “Tango natural Montenegro”, “Tango i tačka”, “Migado” i “Casa del tango” u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 21 sat.

Narednog dana, tačnije u petak, 2.decembra, u sali DODEST, sa početkom u 19 sati  prikazaćemo film Wakolda” (2013) rediteljke Lucie Puenzo u kojem njemački doktor upoznaje i prati argentinsku porodicu koja planira da otvori hostel. Harizmatični čovjek je njihov prvi gost koji ih šarmira otmenim manirama i novcem sve dok ne otkriju da žive sa jednim od najvećih zločinaca svih vremena.

Projekcija filma “Kinez za ponijeti” (Un cuento Chino, 2011) reditelja Sebastiána Borenszteina obilježiće subotu, 3.decembar. Ova neobična priča o prijateljstvu i snalaženju u nepoznatoj zemlji između Roberta koji drži računarsku radnju i Kineza Juna koji dolazi u Buenos Aires da traži svog ujaka biće prikazana u sali DODEST, sa početkom u 19 sati.

Posljednji dan manifestacije, neđelja, 4.decembar biće u znaku filma Vrijeme hrabrosti” (Tiempo de valientes, 2005) reditelja Damiána Szifróna. Priča filma prati psihologa Mariana Silverstajna koji je zbog izazivanja saobraćajne nesreće osuđen na društveni rad. Film će biti prikazan u sali DODEST, sa početkom u 19 sati.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovaće njegova ekselencija gospodin Rikardo F. Fernandes, ambasador Argentine u Beogradu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 13 =