Novembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta


Repertoar  Crnogorskog narodnog pozorišta u novembru čine predstave na Velikoj i Sceni Studio:  “Ivanov” A. P. Čehova u režiji Andrija Žoldaka, “Čekajući Godoa” S. Beketa u režiji Diega de Bree, “Ženidba” N. V. Gogolja u režiji i adaptaciji Egona Savina, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, “Bure baruta” Dejana Dukovskog u režiji Dejana Projkovskog, “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, “Otvoren kraj” Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića, “The beauty Queen” Martina Mekdone i “Hamlet” Viljema Šekspira u režiji i adaptaciji Ane Vukotić.

Pored naslova Crnogorskog narodnog pozorišta, na repertoaru su i dvije gostujuće predstave: “Bog masakra” Jasmine Reze u režiji Siniše Evtimova i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, koja će biti izvedena 5. novembra u 20.30 sati na Sceni Studio, i “Alkestida” Lade Kaštelan, prema Euripidu, u režiji Livije Pandur i produkciji Kazališta Marina Držića, koja je na repertoaru 27. novembra u 20 sati na Velikoj sceni.

U okviru progarmskog segmenta Cinema Studio u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, publika će imati priliku da, premijerno u Podgorici, pogleda dva filma nagrađena na Kanskom filmskog festivalu: “Parazit” i “Portret djevojke na vatri”.

Muzički program CNP-a u novembru čine dva koncerta koja će biti realizovana u saradnji sa Muzičkim centrum Crne Gore. Duvački i Gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupiće na Velikoj sceni 15. novembra. Na drugom koncertu 23. novembra crnogorski simfoničari nastupiće pod dirigentskim vođstvom Alberta Veronezija.

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ REPERTOARA

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × five =