Novembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

 

CNP - znak 150

 
 

Novembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće gostovanja na scenama u Crnoj Gori ali i gostovanja u Srbiji sa predstavom “Urnebesna tragedija”, Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića. Uz predstave koje će biti izvedene na Velikoj i Sceni Studio, u novembru je pripremljen muzički i filmski program.

Predstave koje će biti izvedene u novembru su: « Gorski vijenac » Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dijega de Breje, «Revizor » N. V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, «Urnebesna tragedija», Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, «Očevi su grad(ili) », autorski projekat Borisa Liješevića, «Ribarske svađe », Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić, « Everyman Đilas », po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, « Povratak », Harolda Pintera, u režiji Mirka Radonjića, i « Koza ili ko je Silvija », Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića.

“Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena 5. novembra na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.
Predstava će 10. novembra biti izvedena u Šabačkom pozorištu, u okviru Večeri Dušana Kovačevića. Na Večerima Dušana Kovačevića, kulturnoj manifestaciji koja je posvećena proslavljenom dramskom piscu, od 5. do 13. novembra biće izvedeno 6 predstava. “Urnebesna tragedija” će nakon Šapca biti izvedena 11. novembra na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, a 12. novembra na sceni Narodnog pozorišta u Užicu u okviru 20. Jugoslovenskog pozorišnog festivala “Bez prevoda”.

“Predstava “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića biće izvedena na sceni Centra za kulturu Pljevlja 16. novembra, a na sceni Centra za kulturu u Kotoru 30. novembra.

Filmski program u novembru činiće filmovi Pedra Almodovara: “Šta sam uradila da zaslužim ovo”, “Kika”, “Žene na ivici nervnog sloma” i “Pričaj s njom”, koji će na Velikoj sceni biti prikazani od 10. do 13. novembra. Ovaj program CNP realizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom a ulaz je slobodan.

Crnogorski simfonijski orkestar održaće prvi koncert na Velikoj sceni 18. novembra, uz dirigenta Grigorija Kraska, a na drugom koncertu 27. novembra crnogorski simfoničari nastupiće pod dirigentskim vođstvom Borjana Caneva, uz solistu Katrinu Sederkinji. FVG Mitteleuropa orchestra nastupiće na Velikoj sceni 30. novembra uz dirigenta Đovanija Pakora.

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA

CNP program 445