Novi informativni portal ”Glas Muslimana Crne Gore”

 

Portal Glas Muslimana Crne Gore

 

 

Sredinom oktobra počeo je sa radom informativni portal ”Glas Muslimana Crne Gore” koji se nalazi na internet adresi Muslimanicg.info a koji je nastao kao produkt istoimenog projekta podržanog od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori.

Pored informativnog aspekta ovog projekta, cilj je i očuvanje i afirmacija nacionalnih, kulturnih, jezičkih i vjerskih posebnosti Muslimana Crne Gore.

Ovaj portal će okupljati mlade stvaraoce Muslimane i druge zainteresovane za saradnju iz svih oblasti društvenog života, posebno one koji su zainteresovani da svoje stvaralaštvo prezentuju u Crnoj Gori i inostranstvu sa posebnim akcentom na informacije vezane za Muslimane Crne Gore.

Ovim projektom se otvara medijski prostor Crne Gore na način što će čitalačka javnost imati priliku da se objektivno informiše o najznačajnijim događajima u državi, Zapadnom Balkanu, Evropi i svijetu te će portal biti u potpunosti otvoren u svojoj programskoj šemi i za saradnju sa predstavnicima svih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori. Svi sadržaji koji afirmišu multinacionalnost i multikulturalnost imaće obezbijeđen prostor na portal.

Portal će objektivno informisati svoje čitaoce o aktuelnostima i svojim tekstovima ukazivati na probleme u različitim oblastima i načine rješavanja istih, s ciljem pozitivnih društvenih promjena u Crnoj Gori, prije svega afirmacije pozitivnih vrijednosti, ljudi i događaja koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u crnogorskom društvu. Tematika portala u probnoj ediciji sastojaće se od novosti iz politike, društva, regiona, svijeta, sporta, kulture, književnosti, ekonomije, nauke, islama i dr.

Tekstove i fotografije budući saradnici i čitaoci mogu slati na mejl: muslimanicg@gmail.com