Odloženo Međunarodno bijenale akta “Marko Krstov Gregović”


Prenosimo saopštenje JU Muzeji i galerije Budve:

Na osnovu Preporuke za sprječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje broj: 8-501/20-129/167 od 13. marta 2020. godine, Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa broj: 8-501/20-129/167 od 13. marta 2020. godine, Obavještenja Ministarstva kulture Crne Gore broj: 01-082/20-883 od 12. marta 2020. godine i člana 19 Statuta Ustanove, donosi se sljedeća:

                                                              O D L U K A

Stoga, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa obavještavamo da se obustavlja  realizacija planiranih programskih aktivnosti Ustanove koje se odnose na javna okupljanja, shodno odluci Ministarstva kulture, a po preporuci Instituta za javno zdravlje. Obustava planiranih aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg u skladu sa instrukcijama Instituta za Javno zdravlje Crne Gore.

Obavještavamo da će se realizacija izložbe V Međunarodnog bijenala akta malog formata ,,Marko Krstov Gregović“ u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve i Spomen doma ,,Crvena komuna“ u Petrovcu odložiti za sljedeću godinu kako bi što uspješnije pristupili organizovanju ove važne manifestacije. Molimo vas strpljenju i o svim detaljima bićete blagovremeno obavješteni kada se ukaže prilika za nastavkom planiranih aktivnosti.

Koristimo priliku da se u ime Ustanove zahvalimo svima na interesovanju i poslatim prijavama za Bijenale akta malog formata. Sve prijave su uredno arhivirane i selekcija je u toku o čijim rezultatima  ćemo obavjestiti javnost, ali i prijavljene umjetnike pojedinačno u narednom periodu.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − nine =